Foto: Shutterstock
Britu iecienīts deserts "eton mess", kurā svaigie zemeņu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tā kā deserts ir viegli un ātri pagatavojams, tad recepte noderēs gan saldākai ikdienai, gan svētku reizēm.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 mlsaldais krējums1 ĒKpūdercukurs200 ggabaliņos sagrieztas zemenes100 gsadrupināti bezē (var izmantot arī zefīrus vai pastilu)

Sagatavošana

1

Vispirms ar miksera palīdzību saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz tas kļuvis krēmīgs, bet ne pārāk biezs.

2

Deserta trauciņos vai lielākā stikla traukā izkārto bezē, tad liec kārtu ar saputotu saldo krējumu un virspusē svaigās zemenes.

3

Turpini tādā pat secībā izkārtot sastāvdaļas, līdz trauks ir piepildīts.

4

Izdekorē ar zemeņu gabaliņiem un svaigām piparmētru lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!