Gaisīgais deserts ar zemenēm un bezē jeb 'eton mess'
Foto: Shutterstock
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Britu iecienīts deserts "eton mess", kurā svaigie zemeņu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tā kā deserts ir viegli un ātri pagatavojams, tad recepte noderēs gan saldākai ikdienai, gan svētku reizēm.

Vispirms ar miksera palīdzību saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz tas kļuvis krēmīgs, bet ne pārāk biezs.

Deserta trauciņos vai lielākā stikla traukā izkārto bezē, tad liec kārtu ar saputotu saldo krējumu un virspusē svaigās zemenes.

Turpini tādā pat secībā izkārtot sastāvdaļas, līdz trauks ir piepildīts.

Izdekorē ar zemeņu gabaliņiem un svaigām piparmētru lapiņām.

Comment Form