Biezpiena un pilngraudu miltu pankūkas
Foto: Publicitātes foto
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Gaisīgo biezpiena un pilngraudu miltu plācenīši tika gatavoti "Aikāgaršo" pavārskolas ietvaros, kad tos kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski izmēģināja Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 4.b klases skolēni.

Pilngraudu miltus samaisa ar sodu, cukuru un sāli. Blendera krūzē samaļ biezpienu kopā ar olām un pienu. Sablenderēto masu sajauc ar miltu, sodas, cukura un sāls maisījumu. Rūpīgi izmaisa, lai masā nebūtu miltu kunkulīšu.

Pannā sakarsē olīveļļu, uz tās liek nelielus mīklas plācenīšus. Ja tie sāk apdegt, uz brīdi noņem pannu no plīts.

Pasniedz kopā ar medu, kas sajaukts ar svaigu baziliku un citrona sulu. Pārkaisa ar riekstiem, žāvētiem augļiem un ziedputekšņiem.

Cepšanai var izmantot izsmidzināmu eļļu, ko ar pulverizatora palīdzību uzklāj uz pannas - tad plācenīši nebūs tik trekni!

Šī recepte ir no elektroniskās pavārgrāmatas "Aikāgaršo Online", kurā apkopotas 50 pavisam vienkāršas un gardas brokastu, pusdienu un vakariņu receptes, kuru pagatavošana būs pa spēkam ikvienam skolēnam, jo tieši skolēni ir piedalījušies šīs grāmatas tapšanā - sadarbībā ar "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāru Normundu Baranovski, kurš 2013. gadā viesojās vairāk nekā 40 skolās visā Latvijā un mācot gatavot ēst teju 800 skolēniem.

Līdz ar 50 gardām receptēm, "Aikāgaršo" pavārgrāmata piedāvā iespēju sekot līdzi nelielām fotoreportāžām, kurās atspoguļots ēst gatavošanas process kopā ar Latvijas skolēniem, tādējādi sniedzot vērtīgu atbalstu tiem, kuri pie maltītes gatavošanas varbūt ķeras pirmo reizi. Tāpat pavārgrāmatā apkopoti padomi sabalansētam uzturam, kā arī Latvijas skolēnu atsauksmes par kopīgajām ēstgatavošanas nodarbībām šefpavāra vadībā. Grāmata paredzēta ne vien kā rosinājums skolēniem biežāk pašu spēkiem gatavot maltīti, tā arī var kalpot kā mācību līdzeklis mājturības stundās skolotājiem. Grāmatu apskatīt iespējams "Aikāgaršo" mājas lapā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form