Gaļas bumbiņas ar fetas siera drupačām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Gaļas bumbiņām
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1/2
1/2 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
150 g
150 g fetas siers
fetas siers
1
1 citrona rīvēta miziņa
citrona rīvēta miziņa
2
2 timiāna zariņi
timiāna zariņi
300 g
300 g liellopa gaļa
liellopa gaļa
300 g
300 g jēra gaļa
jēra gaļa
100 ml
100 ml rīvmaize
rīvmaize
1
1 ola
ola
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
 
eļļa (cepšanai)
eļļa (cepšanai)
Mērcei
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
100 ml
100 ml ūdens
ūdens
500 g
500 g tomāti
tomāti
Makaroniem
350 g
350 g makaroni
makaroni
4 šķipsnas
4 šķipsnas rīvēts Parmezāna siers (pasniegšanai)
rīvēts Parmezāna siers (pasniegšanai)
sauja
sauja bazilika lapiņas
bazilika lapiņas
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gaļas bumbiņas ar fetas siera piedevu iegūst patīkamu, viegli pikantu un vienlaicīgi smeķīgu garšas niansi. Tās pasniedz ar makaroniem un tomātu mērci, bet makaronu vietā var pasniegt kartupeļu biezputru. Bumbiņām tiek izmantota vienādās daļās jaukta liellopa un jēra gaļa, bet var izmantot arī tikai liellopa gaļu vai tikai jēra gaļu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sakapā ķiploku, sīpolu. Sadrupina fetas sieru, norīvē citronam miziņu, noplucina timiānam lapiņas.

    Bļodā sajauc gaļu ar kapātajiem sīpoliem, ķiplokiem, fetas siera drupačām, citrona miziņu, timiāna lapiņām, rīvmaizi, jēlu olu, sāli un svaigi maltiem melnajaiem pipariem. Labi izmaisa.

    No gaļas masas veido nelielas bumbiņas, saliek uz šķīvja, apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 10 minūtēm.

    Gatavo mērci: dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu un ūdeni, maisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, un turpina karsēt mērci 5 minūtes.

    Pannā sakarsē eļļu un apcep gaļas bumbiņas no visām pusēm. Vāra makaronus saskaņā ar norādījumiem uz paciņas. Pasniedz ar karstu mērci un gaļas bumbiņām, pāri kaisot rīvētu Parmezāna sieru un bazilika lapiņas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form