Gandrīz buberts ar ogu ķīseli
Foto: DELFI
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Ķīselim
1 kg
1 kg jāņogas
jāņogas
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
4 glāzes
4 glāzes ūdens
ūdens
Biezputrai
1 glāze
1 glāze kukurūzas putraimi
kukurūzas putraimi
3 glāzes
3 glāzes ūdens
ūdens
1/2 glāze
1/2 glāze piens
piens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Buberti un uzpūteņi
  • Mātes dienas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Ja nav laika, lai pagatavotu bubertu pēc omītes receptes, var izlīdzēties ar kukurūzas biezputru. Šī recepte ir īstens komforta ēdiens, kas liek aizmirst raizes un izbaudīt katru kumosu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Delfi" mazo un vidējo uzņēmumu sektora attīstības koordinatores Agneses Andruševicas
    gatavošanas pamatprincipi ir iedvesma un sezonalitāte. Viņa virtuvē rosās, kad jūt aicinājumu un gatavo to, ko sezona piedāvā. Vēl viens princips, ko Agnese ievēro virtuvē, ir, lai recepte būtu maksimāli vienkārša, jo tieši šīs receptes var visvieglāk uzlabot un papildināt.

    Kukurūzas biezputra, kas vizuāli atgādina bubertu, var tikt vārīta arī auzu vai mandeļu pienā, iegūstot jaunas garšas nianses. Tai var pievienot vaniļu vai kādu žāvētu augli.

    Savukārt ķīselis, kā uzskata Agnese, visgardākais sanāk tieši no svaigām, tikko no krūma plūktām, jāņogām, bet derēs arī saldētas ogas. Jāņogas Agnese neblendē un nekāš caur sietu, tādējādi ķīselim piešķirot papildu struktūru.

    Saturs

    Jāņogas nolasa no kātiņiem, noskalo, liek katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāra.

    Gandrīz buberts ar ogu ķīseli
    Foto: DELFI

    Pasmeļ pāris karotes no uzvārītām ogām, sajauc ar kartupeļu cieti, tad lej atpakaļ katlā un izmaisa.

    Pievieno cukuru (ja gribas saldāku ķīseli, pievieno vēl cukuru) uzvāra un liek atdzesēties.

    Kad ķīselis gatavs, sāk vārīt biezputru. Katlā ielej ūdeni un pienu, uzvāra, tad ber klāt kukurūzas putraimus un uz lēnas uguns maisot vāra 10– 20 minūtes, līdz putra uzbriest. Ātrākam rezultātam kukurūzas putraimus pirms gatavošanas var apliet ar ūdeni un pāris stundas uzbriedināt.

    Pasniedz kopā ar atdzesētu ķīseli.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form