Foto: DELFI
Ja nav laika, lai pagatavotu bubertu pēc omītes receptes, var izlīdzēties ar kukurūzas biezputru. Šī recepte ir īstens komforta ēdiens, kas liek aizmirst raizes un izbaudīt katru kumosu.

"Delfi" mazo un vidējo uzņēmumu sektora attīstības koordinatores Agneses Andruševicas
gatavošanas pamatprincipi ir iedvesma un sezonalitāte. Viņa virtuvē rosās, kad jūt aicinājumu un gatavo to, ko sezona piedāvā. Vēl viens princips, ko Agnese ievēro virtuvē, ir, lai recepte būtu maksimāli vienkārša, jo tieši šīs receptes var visvieglāk uzlabot un papildināt.

Kukurūzas biezputra, kas vizuāli atgādina bubertu, var tikt vārīta arī auzu vai mandeļu pienā, iegūstot jaunas garšas nianses. Tai var pievienot vaniļu vai kādu žāvētu augli.

Savukārt ķīselis, kā uzskata Agnese, visgardākais sanāk tieši no svaigām, tikko no krūma plūktām, jāņogām, bet derēs arī saldētas ogas. Jāņogas Agnese neblendē un nekāš caur sietu, tādējādi ķīselim piešķirot papildu struktūru.

30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
ĶĪSELIM:1 kgjāņogas2 ĒKcukurs1 ĒKkartupeļu ciete4 glāzesūdens BIEZPUTRAI:1 glāzekukurūzas putraimi3 glāzesūdens0.5 glāzepiens pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Jāņogas nolasa no kātiņiem, noskalo, liek katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāra.

Foto: DELFI
2

Pasmeļ pāris karotes no uzvārītām ogām, sajauc ar kartupeļu cieti, tad lej atpakaļ katlā un izmaisa.

3

Pievieno cukuru (ja gribas saldāku ķīseli, pievieno vēl cukuru) uzvāra un liek atdzesēties.

4

Kad ķīselis gatavs, sāk vārīt biezputru. Katlā ielej ūdeni un pienu, uzvāra, tad ber klāt kukurūzas putraimus un uz lēnas uguns maisot vāra 10– 20 minūtes, līdz putra uzbriest. Ātrākam rezultātam kukurūzas putraimus pirms gatavošanas var apliet ar ūdeni un pāris stundas uzbriedināt.

5

Pasniedz kopā ar atdzesētu ķīseli.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!