Gardā ķiplokmaize ar bagātīgu siera pildījumu
Foto: Shutterstock
4.0000 3
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 maizes klaips
maizes klaips
120 g
120 g Mocarella
Mocarella
Ķiploku sviestam
100 g
100 g sviests
sviests
2
2 ķiploka daivas
ķiploka daivas
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
sauja
sauja pētersīļi
pētersīļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Jau iedomājoties vien ar sieru bagātīgi pildītas, zeltainas un kraukšķīgas ķiplokmaizes bagātīgo garšu, sariešas pilna mute siekalām. Neliedz sev šo baudījumu un pagatavo jau šodien!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo ķiploku sviestu. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Pētersīļus smalki sakapā. Sviestu liek nelielā katliņā, izkausē, iemaisa sāli, ķiplokus un zaļumus.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sieru sarīvē.

    Maizē ar asu nazi veido dziļus 2x2 cm režģveida iegriezumus, nepārgriežot klaipa pamatni.

    Padoms: izvēlies saldskābmaizes vai baltmaizes klaipu ar kraukšķīgu garoziņu.

    Sviesta maisījumu ar karotīti lej maizes spraugās. Tad iegriezumos ar pirkstiem vai deserta karotīti sapilda sieru.

    Maizi ietin folijā, liek krāsnī uz 15 minūtēm. Tad foliju augšpusē atver un turpina cept maizi vēl 5 minūtes, līdz maize ieguvusi zeltainu, kraukšķīgu garoziņu.

    Pasniedz nekavējoties!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form