Foto: Shutterstock
Jau iedomājoties vien ar sieru bagātīgi pildītas, zeltainas un kraukšķīgas ķiplokmaizes bagātīgo garšu, sariešas pilna mute siekalām. Neliedz sev šo baudījumu un pagatavo jau šodien!
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 maizes klaips120 gMocarella100 gsviests2 ķiploka daivas TKsāls saujapētersīļi

Sagatavošana

1

Gatavo ķiploku sviestu. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Pētersīļus smalki sakapā. Sviestu liek nelielā katliņā, izkausē, iemaisa sāli, ķiplokus un zaļumus.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sieru sarīvē.

3

Maizē ar asu nazi veido dziļus 2x2 cm režģveida iegriezumus, nepārgriežot klaipa pamatni.

4

Padoms: izvēlies saldskābmaizes vai baltmaizes klaipu ar kraukšķīgu garoziņu.

5

Sviesta maisījumu ar karotīti lej maizes spraugās. Tad iegriezumos ar pirkstiem vai deserta karotīti sapilda sieru.

6

Maizi ietin folijā, liek krāsnī uz 15 minūtēm. Tad foliju augšpusē atver un turpina cept maizi vēl 5 minūtes, līdz maize ieguvusi zeltainu, kraukšķīgu garoziņu.

Pasniedz nekavējoties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!