Foto: Privātais arhīvs

Sulīga, mīksta medus kūka ar bagātīgu pildījumu ir izcils deserts kā svētkos, tā arī ikdienā. Ierasts, ka medus kūkas krēmu gatavo ar skābo krējumu, bet šajā receptē būs krēmsiera un biezpiena duets, kas liks garšas kārpiņām "uzsprāgt." Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Ēdiens un vēl" autore un veselīga dzīvesveida piekritēja Anna Dimpere.

"Medus kūka ir viena no manām mīļākajām kūkām, jo tā ir pasakaini garda un ar patīkamu saldumu, ko dod medus! Šoreiz tāda vienkārša recepte, bet neparko sliktāka," tā Anna.

110Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

BISKVĪTIEM:3 gab.olas150 gkefīrs150 gmedus150 gkukurūzas milti7 gdzeramā soda KRĒMAM:300 gbiezpiens (kulinārijas biezpiens)200 gkrēmsiers50 gmedus DEKORĀCIJĀM: mellenes piparmētras granātāboli nektarīni

Sagatavošana

1

Uzsildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Pagatavo biskvītus. No sākuma samaisi visas slapjās sastāvdaļas un tad pievieno sausās. Es katru biskvītu cepu atsevišķi.

3

1/3 mīklas lej kūkas veidnē un cep 10-12 minūtes. Šo procesu atkārto ar visu mīklu, līdz sanākuši 3 biskvīti.

4

Biskvītus atdzesē!

5

Pagatavo krēmu. Visas sastāvdaļas liec bļodā un kārtīgi samaisi.

6

Liec pirmo biskvītu, apsmērē to ar krēmu. Šo procesu atkārto ar katru biskvītu.

7

Kūku pirms pasniegšanas jāpatur ledusskapī vismaz 4h.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!