Gardais vistas giross ar gurķu-ķiploku mērci
Foto: Vida Press
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lieliska vistas girosa recepte, kas noderēs gan pusdienām gan vakariņām, gan, iesaiņota folijā, līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumā pie dabas. Īpaši ātri varēsi to pagatavot, ja no vakariņām būs palicis pāri kāds cepeša gabaliņš vai vistas fileja.

Gatavo mērci. Nomizo ķiploku. Jogurtam pievieno sāli, piparus, medu, 1/2 citrona sulas, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, pusi sarīvēta gurķa. Liek ledusskapī.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

Gaļu* liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, čili mērci un eļļu. Samaisa, liek krāsnī uz 25-30 minūtēm, līdz šķiņķīši ir zeltaini. Ļauj gaļai nedaudz atdzist, tad atdala to no kauliem, pārkaisa ar garšvielām un samaisa.

Tomātus un atlikušo gurķi sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Uzsilda pitas maizi. Ieziež tajā sadziki mērci, tad liek salātlapas, tomātu, gurķu šķēlītes, gaļu, sīpolu gredzenus. Pārslaka ar citrona sulu, pievieno vēl nedaudz mērces un pasniedz.

* Šķiņķīšus var aizstāt ar kūpinātu vistu. Tas ievērojami paātrinās gatavošanas procesu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form