Gardais zemeņu sambuks
Foto: Privātais arhīvs
2.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

"Kad tētis savas mīļās meitenes lutina ar zemenēm un to ir tik daudz, ka vairs pat nejaudājam noēst, atcerējos bērnības garšu - zemeņu sambuku," vienkārši pagatavojama zemeņu deserta recepti iesaka mūsu lasītāja Dace Sproģe.

Zemenes sagriež gabaliņos, ber bļodā, pievieno cukuru un saspaida, izmantojot kartupeļu stampu.

Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Baltumus pievieno samīcītajām zemenēm un ar mikseri puto, līdz masa sakulta stingrās, gaisīgās putās.

No olu dzltenumiem var pagatavot vaniļas mērci (recepti atradīsi te) sambuka pārliešanai, bet ātrajā variantā sambuku vienkārši liek bļodiņās vai deserta trauciņos un pārlej ar aukstu pienu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form