Gardās kartupeļu klimpas
Foto: Shutterstock
4.0000 13
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8-10
8-10 kartupeļi
kartupeļi
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
1
1 ola
ola
 
sāls
sāls
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Grūtnieces ēdienkarte
  • Receptes cukura diabēta slimniekiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kartupeļu klimpas īpaši labi garšo ar kūpinātas vai maltas gaļas mērci, bet tās var aizdarīt arī ar kausētu sviestu, skābu krējumu un pat brūkleņu ievārījumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarīvē kartupeļus, caur divkārtīgu marli nospiež sulu. Sulu nostādina un nolej tā, lai apakšā paliktu ciete. Cieti pieliek nospiestajai, daudzmaz sausajai kartupeļu masai.

    Pievieno olu, drošības pēc arī 2 ĒK kartupeļu cietes (lai vāroties neizjūk), karoti miltu, sāli pēc garšas. Visu samaisa. Mīkla gatava!

    Ar rokām veido nelielas, apaļas klimpas, liek uz mērenas liesmas vārīties vārošā sālsūdenī (tādā ne pārāk stiprā – garšīgā), kurā iemaisīta ēdamkarote cietes (tas palīdzēs klimpām neizjukt). Izmēģinājumam vispirms ieliek vārīties vienu klimpu, ja jūk ārā, mīklai jāpievieno vēl kartupeļu ciete vai milti. Ieliktās klimpas vāra, kamēr tās uzpeld un vēl mazliet ~ 15 minūtes.

    Nākošajā dienā izvārītās klimpas var sagriezt, apcept zeltainas kausētā sviestiņā (kā kartupeļus) un ēst ar krējumu.

    Iesūtīja: via

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form