Gatavo lazanju kā šefpavārs – maltīte, kurai ēdāji prasīs papildporciju
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
Gaļas mērcei
500 g
500 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
4 gab.
4 gab. burkāni
burkāni
3 gab.
3 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
 
sviests
sviests
3 ĒK
3 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
2 gab.
2 gab. tomāti savā sulā (divas budžas)
tomāti savā sulā (divas budžas)
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
1 ĒK
1 ĒK kaltēts baziliks
kaltēts baziliks
Bešamel mērcei:
50 g
50 g sviests
sviests
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
800 ml
800 ml piens
piens
naža gals
naža gals muskatrieksts
muskatrieksts
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
sāls
sāls
Papildus
500 g
500 g siers
siers
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Makaronu sacepumi
  • Ikviens mīl labu lazanju, vai ne? Lūk, klasiska recepte vienam no visvairāk mīlētajiem ēdieniem pasaulē. Nav šaubu, ka lielisks komforta ēdiens ir mājās gatavota lazanja, tāpēc varam garantēt, ka ģimene un draugi jebkurā laikā (pat brokastīs) pulcēsies pie galda, lai baudītu maltīti. Neslēpšu, man patiesi nācās saņemt zvanu no draudzenes agrā rīta stundā ar tekstu, ka viņa tieši tagad domā par manis gatavoto lazanju...

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānus nomizo un sarīvē. Sakapā ķiplokus un sīpolus.

    Pannā uz vidējas uguns sviestā apcep sīpolus kopā ar ķiplokiem. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno rīvētos burkānus (vari arī izmēģināt un klāt pievienot seleriju kātus).

    Kad burkāni apcepušies, pievieno liellopa malto gaļu un visu kopā nedaudz pasautē, līdz gaļa ir pilnībā apcepusies.

    Šai masai pievieno garšvielas (sāls, pipari, protams, vari arī izmantot maltās gaļas garšvielu), pielej klāt divas bundžiņas tomātus savā sulā un tomātu pastu. Uzliek pannai vāku un uz vidējas uguns ļauj sutināties aptuveni 15-20 minūtes.

    Gatavo Bešamela mērci: katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu, pamazām pievieno miltus, nepārtraukti maisot, lai tie gluži kā sacepas un kļūst zeltaini brūni.

    Pēc tam palēnām lej klāt pienu un intensīvi maisa, lai neveidotos kunkuļi. Masai vajadzētu līdzināties majonēzes konsistencei. Ļauj pienam sakarst, taču atceries – mērci nevāra, bet gan tikai karsē. Šai mērcei pēc garšas pievieno piparus, sāli un arī muskatriekstu, tāpat vari pievienot svaigus kapātus zaļumus.

    Cepamajā traukā kārto lazanju: vispirms trauka apakšu noklāj ar gaļas masu, pa virsu kārto lazanjas plāksnes, bagātīgi pārber ar rīvēto sieru un visu pārlej ar balto mērci. Šādā secībā turpini "būvēt" lazanju, līdz trauks pilns.

    Virsējo lazanjas plākšņu kārtu noslēdz ar sieru un Bešamela mērci, pretējā gadījumā nenosegtie makaroni sakaltīs. Ja tomēr šķiet, ka mērce bijusi par maz, traukā lej nedaudz piena.

    Pa virsu kārto tomātu šķēles.

    Trauku liek cepeškrāsnī un cep 200 grādu temperatūrā 20-30 minūtes.

    Ļauj nedaudz atdzist, tad griež gabalos un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form