Grandiozā burkānu un kokosriekstu torte ar krēmsiera kārtām
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto
3.0000 5
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
320 g
320 g kviešu milti
kviešu milti
2 TK
2 TK soda
soda
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK ingvera pulveris
ingvera pulveris
3/4 TK
3/4 TK sāls
sāls
260 g
260 g cukurs
cukurs
310 ml
310 ml augu eļļa ar neitrālu garšu, piemēram, vīnogu kauliņu eļļa
augu eļļa ar neitrālu garšu, piemēram, vīnogu kauliņu eļļa
4
4 lielas olas (istabas T)
lielas olas (istabas T)
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
200 g
200 g smalki sarīvēti burkāni
smalki sarīvēti burkāni
100 g
100 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
60 g
60 g sasmalcināti valriekstu vai pekanriekstu kodoli
sasmalcināti valriekstu vai pekanriekstu kodoli
KRĒMAM
450 g
450 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
50 g
50 g nesālīts sviests (istabas T)
nesālīts sviests (istabas T)
2 TK
2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
350 g
350 g pūdercukurs
pūdercukurs
120 ml
120 ml saldais krējums
saldais krējums
DEKORAM
60 g
60 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
60 g
60 g kokosriekstu plāksnītes
kokosriekstu plāksnītes
 
cukura dekori zelta krāsā
cukura dekori zelta krāsā
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Burkānu torte ir labs triks Lieldienu zaķa pievilināšanai. Šī kārdinošā skaistule ir ne vien grandioza savos apmēros - ar to varēsi pamielot vismaz 12 saldummīļus, - bet arī grandiozi garšīga. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo biskvītu. Sagatavo divas 23 cm diametra veidnes, ietauko tās ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.

    Lielā traukā iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un ingveru, noliek malā.

    Bļodā lej eļļu, pievieno cukuru, ar mikseri kuļ 2 minūtes. Pievieno olas, iekuļot tās pa vienai.

    Šķidrajam maisījumam pievieno sauso sastāvu un uz lēniem apgriezieniem iemaisa, līdz neredz miltus, bet nepārmaisot mīklu.

    Pievieno mīklai burkānus, kokosriekstus un pekanriekstus, visu samaisa viendabīgā masā, izmantojot koka karoti.

    Sadala divās veidnēs un cep iepriekš līdz 150 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 45 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

    Kad biskvīti ir izcepti, tos izņem no krāsns, 15 minūtes atdzesē veidnēs, tad izņem no veidnēm un atdzesē pilnībā.

    Biskvītus ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā uz 2 stundām sastingt, jo tad tos būs vieglāk sagriezt.

    Tikmēr dekoram nepieciešamās kokostriekstu skaidiņas un plāksnītes izklāj uz cepumu pannas un apbrūnina līdz 160 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 4-6 minūtes, tad noliek atdzesēt.

    Pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar vaniļas ekstraktu. Pievieno pūdercukuru un turpina putot 2 minūtes. Tad pievieno sviestu un saputo viendabīgā masā.

    Pēdējo pievieno saldo krējumu un kul vēl aptuveni 2 minūtes. Krēmu var uzglabāt leduskapī, pirms lietošanas samaisot.

    Biskvītus ņem ārā no saldētavas un pārgriež horizontāli uz pusēm, lai sanāk 4 biskvīti.

    Veido torti, pārziežot ar krēmu biskvīta ripas, tortes augšu un malas. Malas dekorē ar apbrūnināto kokosriekstu skaidiņu-plāksnīšu maisījumu.

    Pāri palikušo krēmu ievieto konditorejas maisiņā ar piemērotu uzgali un dekorē torti.

    Pārkaisa ar cukura dekoriem un liek torti leduskapī uz nakti.

    Grandiozā burkānu un kokosriekstu torte ar krēmsiera kārtām
    Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form