Grauzdētais musli maisījums
Foto: Shutterstock
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g kokosriekstu sakaidiņas
kokosriekstu sakaidiņas
150 g
150 g žāvētas plūmes, sasmalcinātas
žāvētas plūmes, sasmalcinātas
100 g
100 g kaltētas dzērvenes
kaltētas dzērvenes
50 g
50 g mandeļu skaidiņas, grauzdētas
mandeļu skaidiņas, grauzdētas
50 g
50 g ķirbju sēklas, grauzdētas
ķirbju sēklas, grauzdētas
80 g
80 g sviests
sviests
80 g
80 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
100 g
100 g auzu pārslas
auzu pārslas
100 g
100 g miežu pārslas
miežu pārslas
100 g
100 g griķu pārslas
griķu pārslas
50 g
50 g sezama sēklas
sezama sēklas
50 g
50 g saulespuķu sēklas
saulespuķu sēklas
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Grūtnieces ēdienkarte
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Brokastis
  • Citi ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Musli ir lieliska brokastu izvēle, ja nav laika un vēlēšanās celties stundu agrāk, lai gatavotu pilnvērtīgas brokastis. Tas ir veselīgs un ātri pagatavojams, turklāt garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem, jo kraukšķīgās pārslas un grauzdētās sēkliņas, apvienojumā ar žāvēto augļu saldumu, būs salikums, kurš pilnīgi noteikti liks tev pamosties.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai.

    Pārslas, sezama sēklas un saulespuķu sēķlas liek bļodā un samaisa.

    Katliņā liek sviestu, cukuru un karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pārlej pārslu-sēklu maisījumam un sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa.

    Maisījumu vienmērīgi izkārto uz cepamās plāts un liek krāsnī uz aptuveni 15–18 minūtēm un, pāris reizes apmaisot cep, līdz pārslas ir zeltainas.

    Ļauj maisījumam atdzist, tad sajauc to ar pārējām musli sastāvdaļām.

    Rezultātā iegūst aptuveni kilogramu maisījuma, ko, iebērtu slēgtā traukā, var uzglabāt pāris nedēļas,

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form