Vai apnikušas salātu bļodas un gribas piešķirt uzkodu galdam jaunas vēsmas? Pasniedz grieķu salātus kā uzkodu iesmiņus! Ver uz irbuļiem saldos ķirštomātus, svaigus gurķos, Kalamatas olīvas un marinētu fetas sieru – izklausās grēcīgi, bet ir supervienkārši un veselīgi! Recepti iesaka portāla "Cook.me" autore Lilija Metuse.

Īpašā uzkodas "rozīnīte" ir marinētais fetas siers – kvalitatīva olīveļļa, nedaudz citronu sulas, svaigu diļļu un pētersīļu, ķiplociņš, sāls un melnie pipari – tīras garšas! Lai siers, verot uz iesmiņiem nedruptu, Lilija iesaka izvēlēties tādu sieru, kas jau sagriezts kubiņos un ir sālījumā.

Sastāvdaļu daudzums norādīts 12 vidēja garuma iesmiņiem.

4Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

50 mlolīveļļa1 ĒKcitrona sula1 gab.ķiploka daiviņa1 ĒKkapātas dilles1 ĒKkapāti pētersīļi pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari350 gfetas siers12 gab.Kalamatas olīvas12 gab.ķirštomāti1 gab.svaigs gurķis

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo marinādi sieram. Bļodiņā samaisa visas marinādes sastāvdaļas: olīveļļu, citrona sulu, kapātus zaļumus, saspiestu ķiploka daiviņu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

2

Liek marinādē fetas siera kubiņus un viegli apmaisa, lai marināde pārklātu sieru. Atstāj vēsumā uz 15 minūtēm.

3

Ņem uzkodu iesmiņus un ver uz tiem tomātu, gurķa gabaliņu, olīvu, siera kubiņu. Šo pašu darbību atkārto, līdz visi iesmiņi savērti.

Pirms pasniegšanas kādu brīdi patur vēsumā. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!