Grieķu salātu iesmiņi
Foto: Cook.me
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Marinādei:
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 ĒK
1 ĒK kapātas dilles
kapātas dilles
1 ĒK
1 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari
Iesmiņiem:
350 g
350 g fetas siers
fetas siers
12 gab.
12 gab. Kalamatas olīvas
Kalamatas olīvas
12 gab.
12 gab. ķirštomāti
ķirštomāti
1 gab.
1 gab. svaigs gurķis
svaigs gurķis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādas uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Grieķu nacionālā virtuve
  • Vai apnikušas salātu bļodas un gribas piešķirt uzkodu galdam jaunas vēsmas? Pasniedz grieķu salātus kā uzkodu iesmiņus! Ver uz irbuļiem saldos ķirštomātus, svaigus gurķos, Kalamatas olīvas un marinētu fetas sieru – izklausās grēcīgi, bet ir supervienkārši un veselīgi! Recepti iesaka portāla "Cook.me" autore Lilija Metuse.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Īpašā uzkodas "rozīnīte" ir marinētais fetas siers – kvalitatīva olīveļļa, nedaudz citronu sulas, svaigu diļļu un pētersīļu, ķiplociņš, sāls un melnie pipari – tīras garšas! Lai siers, verot uz iesmiņiem nedruptu, Lilija iesaka izvēlēties tādu sieru, kas jau sagriezts kubiņos un ir sālījumā.

    Sastāvdaļu daudzums norādīts 12 vidēja garuma iesmiņiem.

    Vispirms gatavo marinādi sieram. Bļodiņā samaisa visas marinādes sastāvdaļas: olīveļļu, citrona sulu, kapātus zaļumus, saspiestu ķiploka daiviņu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

    Liek marinādē fetas siera kubiņus un viegli apmaisa, lai marināde pārklātu sieru. Atstāj vēsumā uz 15 minūtēm.

    Ņem uzkodu iesmiņus un ver uz tiem tomātu, gurķa gabaliņu, olīvu, siera kubiņu. Šo pašu darbību atkārto, līdz visi iesmiņi savērti.

    Pirms pasniegšanas kādu brīdi patur vēsumā. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form