Griķu kotletes ar sēnēm
Foto: Shutterstock
2.5625 16
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Gardu, zeltaini kraukšķīgu kotlešu recepte, kas noderēs arī veģetāriešiem. Šampinjonus sezonas laikā vari aizstāt ar meža sēnēm. Ja pasniegsi šīs kotletes ar krējuma-ķiploku mērci, neviens nespēs palikt vienaldzīgs!

Griķus ber katliņā, pārlej ar pusotru glāzi ūdens, liek vārīties, kad ūdens sāk burbuļot, uzliek katliņam vāku, samazina liesmu līdz minimumam un turpina vārīt precīzi 15 minūtes.

Pa to laiku sīpolu un ķiplokus nomizo un sakapā. Sēnes sakapā.

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolu, ķiplokus un sēnes un maisot cep, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.

Gatavos griķus ber bļodā, pievieno bļodai pannas saturu, olu, kartupeļu cieti, sāli, piparus un samīca, līdz iegūst viendabīgu masu.

No iegūtās masas veido nelielas kotletes un liek tās cepties pannā iepriekš uzkarsētā eļļā, cepot aptuveni 3–4 minūtes no katras puses.

Pasniedz ar krējumu vai tzatziki mērci (recepti meklē šeit).

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form