Grilēta baklažāna kārtojums uz tomātu karpačo
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. svaigs čili pipars
svaigs čili pipars
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
0.5 TK
0.5 TK oregano
oregano
4–5 ĒK
4–5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
1 gab.
1 gab. baklažāns (ap 450 g)
baklažāns (ap 450 g)
2 gab.
2 gab. lieli tomāti
lieli tomāti
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
100 g
100 g aitas siers
aitas siers
  • Dārzeņu ēdieni
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Pikanti baklažāni, tomātu šķēlītes un aitas siers – garšu kombinācija, kas jāpamēģina. Iedvesmotam un jaunu garšu piepildītam sezonas sākumam, grilēšanas entuziasts un pārliecināts āra cepšanas fans ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi Ingars Rudzītis sadarbībā ar "Lidl" piedāvā pārbaudītu dārzā gatavota ēdiena recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Čili pāksti attīri no sēkliņām. Notīri ķiplokus. Abus smalki sakapā un uzreiz rūpīgi nomazgā rokas!

    Tad samaisi ar oregano, pievieno 3 ēdamkarotes eļļas, sāli un piparus un ļauj tam visam ievilkties kādas 40 minūtes. Tikmēr nomazgā baklažānu, nenoņemot kātiņu.

    Sagriez to gareniski aptuveni 1 cm biezās šķēlēs tā, lai tās pie kātiņa vēl turētos kopā.

    Tad apsmērē tās ar sagatavoto garšvielu un eļļas masu un cep uz karsta grila 2–3 minūtes no katras puses, pēc tam vēl apsmērē baklažānu ar eļļu 1–2 reizes.

    Sagriez šķēlēs tomātus. Izkārto tomātu šķēles uz šķīvja, apkaisi tās bagātīgi ar sāli, pipariem, pārlej atlikušo eļļu un citrona sulu.

    Tad uz tomātiem vēdekļa formā izkārto sagrilēto baklažānu un pārkaisi visu ar sasmalcinātu aitas sieru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.