Grilēti kabači un šampinjoni citronu marinādē
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. kabači
kabači
600 g
600 g šampinjoni
šampinjoni
pēc garšas
pēc garšas baziliks
baziliks
pēc garšas
pēc garšas estragons
estragons
 
olīveļļa
olīveļļa
 
citronu sula
citronu sula
 
sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Grils palīdz radīt brīnumainas maltītes un neliek vilties izsalkušajiem. Ja nav laika marinēt gaļu, bet vēderi kurkst, atliek vien ar eļļu, citronu sulu un garšvielām apslacīt dārzeņus un likt tos uz restēm. Ātri, vienkārši un, galvenais, ka garšīgi!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kabačus noskalo, nogriež cietos galus un sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs. Liek bļodā, apslaka ar olīveļļu un citronu sulu, apkaisa ar svaigi sagrieztu estragonu vai baziliku, sāli un pipariem. Ja negaršo ne baziliks, ne estragons, var likt dilles. Ja ir vairāk laika, var marinādei pievienot arī sasmalcinātu ķiploku. Kārtīgi ar rokām apmaisa.

    Šampinjonus izvēlas pēc iespējas svaigākus, lai nebūtu jānoņem miziņa un kātiņš. Ar mitru drāniņu noslauka gružus un liek bļodā. Apslaka ar olīveļļu, acitronu sulu, apkaisa ar svaigi maltiem pipariem, samaisa. Sēnes sprauž uz koka iesmiņiem.

    Liek uz grila un cep apmēram 15 minūtes.

    Grilēti kabači un šampinjoni citronu marinādē
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form