Kartupeļu plāceņi jeb guļbešņīki
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gardi vārīto kartupeļu plācenīši ar burkānu un sīpolu pildījumu, ko Latgalē sauc par guļbešņīkiem. Proporcijas nav zināmas, jo laukos viss tiek noteikts uz aci, tāda arī recepte.

Novāra kartupeļus ar visu mizu, ļauj tiem atdzist. Kartupeļiem noloba mizu, samaļ gaļas mašīnā vai samīca viendabīgā masā. Pievieno sāli, piparus, olu.

Pildījumam sacep pannā burkānus un sīpolus eļļā.

No kartupeļu masas veido plānas pankūciņas, kuru vidū liek ceptos burkānus un sīpolus, maliņas aizloka un uztaisa tādu kā cepelīnu. Apcep no abām pusēm uz pannas.

Ēd pārlietus ar skābo krējumu. Var klāt arī pagatavot sēņu mērcīti – sēnes (likām šampinjonus) apcep ar sīpoliem, beigās pievieno saldo krējumu.

Guļbešņīki labi garšos arī auksti!

Iesūtīja: Maruta

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form