Gurķu lečo ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2.5-3 kg
2.5-3 kg gurķi
gurķi
1 kg
1 kg burkāni
burkāni
8
8 paprikas
paprikas
8
8 vidēji lieli sīpoli
vidēji lieli sīpoli
6
6 tomāti
tomāti
2
2 ķiploku galviņas
ķiploku galviņas
150-200 g
150-200 g olīveļļa
olīveļļa
140 g
140 g cukurs
cukurs
140 g
140 g sāls
sāls
16 ĒK
16 ĒK etiķis
etiķis
500 ml
500 ml tomātu mērce
tomātu mērce
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • "No šī produktu daudzuma sanāks pagatavot 12 burciņas (450 g) manis izgudrotā gurķu lečo," recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus un burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Ķiplokus, tomātus un sīpolus sablendē viendabīgā masā. Papriku sagriež salmiņos.

    Gurķu lečo ziemai bez pasterizēšanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus un burkānus aptuveni 5 minūtes.

    Tad liek klāt papriku un pasautē vēl 5 minūtes.

    Pievieno cukuru, sāli, etiķi (ja krājumos "aizķērusies" etiķa esence, jāpievieno 2 ĒK) un visu minūtes 10 pasautē.

    Pievieno gurķus, visu labi samaisa, tad pievieno sablendēto masu, visu uzvāra, līdz katla saturs burbuļo un turpina karsēt, līdz gurķiem mainās krāsa.

    Gurķu lečo ziemai bez pasterizēšanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Lej lečo izmazgātās un iepriekš krāsnī 100 grādos 15 minūtes izkarsētās burkās, aizskrūvē vākus, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form