Foto: Privātais arhīvs
"No šī produktu daudzuma sanāks pagatavot 12 burciņas (450 g) manis izgudrotā gurķu lečo," recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kggurķi1 kgburkāni8 paprikas8 vidēji lieli sīpoli6 tomāti2 ķiploku galviņas golīveļļa140 gcukurs140 gsāls16 ĒKetiķis500 mltomātu mērce

Sagatavošana

1

Gurķus un burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Ķiplokus, tomātus un sīpolus sablendē viendabīgā masā. Papriku sagriež salmiņos.

Foto: Privātais arhīvs
2

Katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus un burkānus aptuveni 5 minūtes.

3

Tad liek klāt papriku un pasautē vēl 5 minūtes.

4

Pievieno cukuru, sāli, etiķi (ja krājumos "aizķērusies" etiķa esence, jāpievieno 2 ĒK) un visu minūtes 10 pasautē.

5

Pievieno gurķus, visu labi samaisa, tad pievieno sablendēto masu, visu uzvāra, līdz katla saturs burbuļo un turpina karsēt, līdz gurķiem mainās krāsa.

Foto: Privātais arhīvs
6

Lej lečo izmazgātās un iepriekš krāsnī 100 grādos 15 minūtes izkarsētās burkās, aizskrūvē vākus, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!