Gurķu lečo ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

"No šī produktu daudzuma sanāks pagatavot 12 burciņas (450 g) manis izgudrotā gurķu lečo," recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Gurķus un burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Ķiplokus, tomātus un sīpolus sablendē viendabīgā masā. Papriku sagriež salmiņos.

Gurķu lečo ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus un burkānus aptuveni 5 minūtes.

Tad liek klāt papriku un pasautē vēl 5 minūtes.

Pievieno cukuru, sāli, etiķi (ja krājumos "aizķērusies" etiķa esence, jāpievieno 2 ĒK) un visu minūtes 10 pasautē.

Pievieno gurķus, visu labi samaisa, tad pievieno sablendēto masu, visu uzvāra, līdz katla saturs burbuļo un turpina karsēt, līdz gurķiem mainās krāsa.

Gurķu lečo ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Lej lečo izmazgātās un iepriekš krāsnī 100 grādos 15 minūtes izkarsētās burkās, aizskrūvē vākus, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form