11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
kggurķi1 kgburkāni8 paprikas8 vidēji lieli sīpoli6 tomāti2 ķiploku galviņas golīveļļa140 gcukurs140 gsāls16 ĒKetiķis500 mltomātu mērce
Sagatavošana
1
Gurķus un burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Ķiplokus, tomātus un sīpolus sablendē viendabīgā masā. Papriku sagriež salmiņos.
2
Katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus un burkānus aptuveni 5 minūtes.
3
Tad liek klāt papriku un pasautē vēl 5 minūtes.
4
Pievieno cukuru, sāli, etiķi (ja krājumos "aizķērusies" etiķa esence, jāpievieno 2 ĒK) un visu minūtes 10 pasautē.
5
Pievieno gurķus, visu labi samaisa, tad pievieno sablendēto masu, visu uzvāra, līdz katla saturs burbuļo un turpina karsēt, līdz gurķiem mainās krāsa.
6
Lej lečo izmazgātās un iepriekš krāsnī 100 grādos 15 minūtes izkarsētās burkās, aizskrūvē vākus, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit