hurmas ievārījums
Foto: iStock
4.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Klāt īstais brīdis, kad vārīt hurmas ievārījumu, lai "oranžo brīnumu" varētu baudīt līdz pat pavasarim, kad hurmas sezona jau sen būs noslēgusies!

Hurmu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

Gatavo sīrupu: ber katliņā cukuruu, pārlej ar ūdeni un karsē uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.

Kad cukurs izkusis un sīrups sācis burbuļot, tajā liek sagriezto hurmu un uz lēnas uguns vāra apmēram 50 minūtes. Virumu pa laikam apmaisa.

Pēc 50 minūtēm ievārījumam pievieno vaniļas pāksts sēkliņas, citronskābi, turpina vārīt vēl 10 minūtes.

Izslēdz plīti, atdzesē ievārījumu un pilda burciņās.

Košais un garšīgais hurmas ievārījums gatavs!

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form