Ideālā rauga mīkla pufīgiem pīrādziņiem
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

Kad no virtuves uzvēdī pīrādziņu smarža, skaidrs, ka svētki ir klāt! Gatavojoties līgošanai, pārbaudītu rauga mīklas recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Druka - Smalkā.

Siltā pienā (aptuveni ķermeņa temperatūrā) izšķīdina raugu, labi samaisa ar putojamo slotiņu.

Pievieno olu, izmaisa, pievieno sāli un cukuru. Izmaisa un atstāj, kamēr izsijā miltus.

Izsijātos miltus lēnām iemaisa piena maisījumā un atstāj, kamēr kausē sviestu.

Izkausē sviestu (var izmantot arī margarīnu) atdzesē, lai nav karsts. Tas var būt mazliet silts, bet noteikti ne karsts.

Sviestam pievieno eļļu, šo visu lej iekšā mīklā, izmaisa un izmīca. Ja nepieciešami vēl milti, tad pievieno, bet uzmanīgi, nepārcenšoties.

Kārtīgi izmīcītai mīklai jābūt mazliet lipīgai, ļoti elastīgai un maigai.

Mīklu liek ieeļļotā traukā, kam pārsedz pārtikas plēvi un pārklāj dvieli.

Mīklu uzraudzē siltā vietā aptuveni stundu, tad izmanto cepšanai.

No mīklas gatavotus pīrāgus cep iepriekš līdz 250 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 7-8 minūtes, smalkmaizītes cep iepriekš līdz 180 sakarsētā krānī apmēram 12-15 minūtes.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Jāņi Ziemassvētki Tradicionālā latviešu virtuve Latvijas svētku receptes Bērnu ballītes ēdieni Bēru mielasts Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Lieldienu receptes Līgo svētku un Jāņu receptes Mārtiņdienas cienasts Ziemassvētku receptes Cukurs Eļļa Milti Olas Piens Raugs Sāls Sviests Dažādas mīklas Pīrāgi un smalkmaizītes Latviešu nacionālā virtuve vidēji
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form