Foto: Privātais arhīvs
Kad no virtuves uzvēdī pīrādziņu smarža, skaidrs, ka svētki ir klāt! Gatavojoties līgošanai, pārbaudītu rauga mīklas recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Druka - Smalkā.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lpiens100 gpresētais raugs4 TKsāls ĒKcukurs2 olas300 gsviests vai margarīns100 mleļļa2 kgmilti

Sagatavošana

1

Siltā pienā (aptuveni ķermeņa temperatūrā) izšķīdina raugu, labi samaisa ar putojamo slotiņu.

2

Pievieno olu, izmaisa, pievieno sāli un cukuru. Izmaisa un atstāj, kamēr izsijā miltus.

3

Izsijātos miltus lēnām iemaisa piena maisījumā un atstāj, kamēr kausē sviestu.

4

Izkausē sviestu (var izmantot arī margarīnu) atdzesē, lai nav karsts. Tas var būt mazliet silts, bet noteikti ne karsts.

5

Sviestam pievieno eļļu, šo visu lej iekšā mīklā, izmaisa un izmīca. Ja nepieciešami vēl milti, tad pievieno, bet uzmanīgi, nepārcenšoties.

6

Kārtīgi izmīcītai mīklai jābūt mazliet lipīgai, ļoti elastīgai un maigai.

7

Mīklu liek ieeļļotā traukā, kam pārsedz pārtikas plēvi un pārklāj dvieli.

8

Mīklu uzraudzē siltā vietā aptuveni stundu, tad izmanto cepšanai.

No mīklas gatavotus pīrāgus cep iepriekš līdz 250 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 7-8 minūtes, smalkmaizītes cep iepriekš līdz 180 sakarsētā krānī apmēram 12-15 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!