Ideālā rauga mīkla pufīgiem pīrādziņiem
Foto: Privātais arhīvs
3.6667 3
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l piens
piens
100 g
100 g presētais raugs
presētais raugs
4 TK
4 TK sāls
sāls
8-9 ĒK
8-9 ĒK cukurs
cukurs
2
2 olas
olas
300 g
300 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
100 ml
100 ml eļļa
eļļa
2 kg
2 kg milti
milti
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Dažādas mīklas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Kad no virtuves uzvēdī pīrādziņu smarža, skaidrs, ka svētki ir klāt! Gatavojoties līgošanai, pārbaudītu rauga mīklas recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Druka - Smalkā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Siltā pienā (aptuveni ķermeņa temperatūrā) izšķīdina raugu, labi samaisa ar putojamo slotiņu.

    Pievieno olu, izmaisa, pievieno sāli un cukuru. Izmaisa un atstāj, kamēr izsijā miltus.

    Izsijātos miltus lēnām iemaisa piena maisījumā un atstāj, kamēr kausē sviestu.

    Izkausē sviestu (var izmantot arī margarīnu) atdzesē, lai nav karsts. Tas var būt mazliet silts, bet noteikti ne karsts.

    Sviestam pievieno eļļu, šo visu lej iekšā mīklā, izmaisa un izmīca. Ja nepieciešami vēl milti, tad pievieno, bet uzmanīgi, nepārcenšoties.

    Kārtīgi izmīcītai mīklai jābūt mazliet lipīgai, ļoti elastīgai un maigai.

    Mīklu liek ieeļļotā traukā, kam pārsedz pārtikas plēvi un pārklāj dvieli.

    Mīklu uzraudzē siltā vietā aptuveni stundu, tad izmanto cepšanai.

    No mīklas gatavotus pīrāgus cep iepriekš līdz 250 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 7-8 minūtes, smalkmaizītes cep iepriekš līdz 180 sakarsētā krānī apmēram 12-15 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Jāņi Ziemassvētki Tradicionālā latviešu virtuve Latvijas svētku receptes Bērnu ballītes ēdieni Bēru mielasts Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Lieldienu receptes Līgo svētku un Jāņu receptes Mārtiņdienas cienasts Ziemassvētku receptes Cukurs Eļļa Milti Olas Piens Raugs Sāls Sviests Dažādas mīklas Pīrāgi un smalkmaizītes Latviešu nacionālā virtuve vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form