Šīs vienkāršās un gardās omlešmaizītes būs lieliskas ne tikai brokastīs, bet arī vēlās brokastīs, pusdienās vai launagā. Recepti iesaka LAPNA projekta "Olas ir spēks!" speciālisti.
10Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
2 gab.olas2 šķēlesmaize2 ĒKeļļa2 šķēlessiers2 šķēlesšķiņķis vai desa pēc garšassāls un pipari

Sagatavošana

1

Bļodā sakuļ olas, pievieno sāli un piparus.

2

Nepiedegošā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.

3

Abas maizes šķēles iemērc olu maisījumā, pēc tam izlej atlikušo olu maisījumu pannā. Virsū liek abas maizes šķēles, atstājot starp tām 3 cm atstarpi. Cep līdz omlete ir zeltaini brūna.

4

Ar lielu lāpstiņu apgriež visu omleti tā, lai maizes neizceptā puse pieskartos pannas pamatnei.

5

Uzliek siera šķēli katrā omletes pusē un liek virsū šķiņķa vai desas šķēli, uzloka omletes malas. Saloka omleti, lai maize šķēles būtu viena virs otras.

6

Apgriež un cep līdz zeltainai krāsai.

7

Pārliek uz šķīvja un atstāj uz brīdi, pēc tam pārgriež uz pusēm un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!