12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garda kārtainā ievārījuma torte ar krēmu no ābolu biezeņa.

Cukuru apbrūnina uz pannas, līdz tas kļūst zeltains, tad izšķīdina ½ glāzē silta ūdens.

Atdzesētā cukuram pievieno olu dzeltenumus, ievārījumu, augu eļļu, atlikušo cukuru, ar etiķi dzēstu sodu, vaniļu un miltus, tik daudz lai iznāktu stingra mīkla.

Visu mīklu sadala apmēram uz astoņām daļām, kurus cep no abām pusēm uz neietaukotas pannas nelielā karstumā.

Plāceņus vēl siltus apziež ar krēmu. Liek kārtas vienu otrai virsū, starpā smērējot krēmu.

Krēma pagatavošana: Izcep 7-9 ābolus un izberž caur sietu, lai iznāktu apmēram 500 gr biezeņa. To labi savāra ar cukuru, pievienojot nedaudz citronskābes vai citrona sulas. Ābolu biezeni vāra tik ilgi, lai iznāk marmelādei līdzīga masa. Olu baltumus saputo putās. Olu baltumu putās ar strūkliņu ielej karstu marmelādi. Lejot visu lēni un uzmanīgi maisa.


Iesūtīja: XP

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form