Foto: Shutterstock
Ievārījuma torte - liekot lietā pērnā gada ievārījumu.
55Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1.5 glāzeierūdzis ievārījums1 glāzecukurs1 ĒKsoda2 gab.olas1 glāzeskābs krējums2 glāzesmilti1 gab.citrona rīvēta miziņa1.5 glāzeskābs krējums1 glāzeievārījums pūdercukurs

Sagatavošana

1

Ievārījumu sajauc ar cukuru un sodu. Mīklu liek ledusskapī uz 1 stundu.

2

Izņem no ledusskapja un var redzēt, ka mīkla palikusi gaiša un nedaudz uzpūtusies.

3

Mīklā iemaisa olas, citrona miziņu un skābu krējumu. Iemaisa miltus.

4

Cepamo formu ietauko un ielej mīklu.

5

Liek cepties 200*C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Samazina temperatūru līdz 150 *C un cep 20 minūtes, bet vislabāk gatavību pārbaudīt, iedurot kociņu, ja, iedurot un izvelkot, mīkla nav pielipusi, tad torte gatava.

6

Torti izņem, atdzesē un sagriež 2 ripās. Uz pirmās ripas ziež ievārījumu, tad treknu skabo krējumu.

7

Tortei pārsijā pūdercukuru. Var lietot jau pēc 30 minūtēm, jo ļoti ātri savelkas.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!