Foto: Shutterstock
Pēc šīs receptes ceptās "Napoleona" tortes mīklas plāksnes izdosies īpaši kraukšķīgas. Kombinācijā ar pavisam vienkārši pagatavojamo krēmu garšos izcili.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:430 gmilti270 gauksts sviests170 mlūdens20 mletiķis (9%)1 šķipsnasāls KRĒMAM:400 gmīksts sviests1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru2 ĒKcitronu sula pēc garšasvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Izsijā miltus, pievieno sāli un kubiņos sagrieztu sviestu. Miltus ar sviestu sakapā ar nazi viendabīgās drupačās.

2

Samaisa ūdeni ar etiķi un pievieno miltu-sviesta masai. Ātri samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

3

Tad uz miltiem pārkaisītas virsmas no ledusskapja izņemto mīklu izrullē kvadrātveida formā, lai mīkla būtu aptuveni 1 cm bieza.

4

Pārloka mīklu uz pusēm, tad vēl uz pusēm, lai veidojas mazāks kvadrāts, un atkal izrullē 1 cm biezā kvadrāta formā. Locīšanu un rullēšanu kopumā atkārto četras reizes.

5

Beigās mazā kvadrāta formā salocīto mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu. Izņem, sadala 6-7 daļās. Katru daļu plāni izrullē, – lai mīklas plāksne ir teju caurspīdīga – apļa vai kvadrāta formā, liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, vairākās vietās sabaksta ar dakšiņu un cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī, līdz plāksne ir zeltaina. Tad sagatavo un cep nākamo plāksni. Kamēr tiek sagatavots viens mīklas gabals, pārēji stāv ledusskapī.

6

Izceptās mīklas plāksnes atdzesē.

7

Pa to laiku gatavo krēmu. Sakuļ sviestu, līdz tas ir gaisīgs. Pievieno un iekuļ iebiezināto pienu, citronu sulu un vaniļas ekstraktu.

8

Katru mīklas plāksni plānā kārtā pārziež ar krēmu. Tortes malas aplīdzina ar asu nazi, ar drupačām pārkaisa tortes virspusi un malas. Liek torti ledusskapī uz pāris stundām, lai krēms iesūktos mīklas plāksnēs.

9

Pirms pasniegšanas dekorē pēc saviem ieskatiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!