Foto: Shutterstock
Svarīga Lieldienu galda sastāvdaļa ir pasha. Tāpēc receptē noskaidrosiet, kā gatavo īsto Lieldienu pashu.
2880Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens5 olas200 gsviests200 gsaldais krējums200 gcukurs200 grozīnes20 saldās mandeles1 citrona miziņa0.5 vaniļas standziņas apelsīnu sukādes

Sagatavošana

1

Biezpienu izberž caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldo krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu. Masu liek uz uguns un, patstāvīgi maisot, karsē, bet nevāra. Noņem no uguns, maisot atdzesē.

2

Atdzisušajai masai pieliek cukuru, nomazgātas - nosusinātas rozīnes, vaniļas sēkliņas, noplaucētas – smalki sakapātas mandeles, sagrieztas sukādes. Visu labi izjauc.

3

Īpašā pashas formā izklāj marli, ieliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām ņem ārā un liek Lieldienu galdā.

Piezīmes: ja nav pašas formas, tad bļodā ieklāj marli, saliek biezpiena masu, sasien tādu pauniņu un pakarina virtuvē, kur var. Apakšā paliek trauku, jo divas dienas tur var tecēt sūkalas.

Pēc 2 dienām pauniņu noņem un iegūstam aromātisku biezpiena bumbu. Pasha ir samērā drupana, nebūs kā kūka viegli griežama.

Iesūtīja: vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!