Pasha
Foto: Shutterstock
2.8000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
5
5 olas
olas
200 g
200 g sviests
sviests
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g cukurs
cukurs
200 g
200 g rozīnes
rozīnes
20
20 saldās mandeles
saldās mandeles
1
1 citrona miziņa
citrona miziņa
0.5
0.5 vaniļas standziņas
vaniļas standziņas
 
apelsīnu sukādes
apelsīnu sukādes
  • Citi saldēdieni
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Lieldienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Svarīga Lieldienu galda sastāvdaļa ir pasha. Tāpēc receptē noskaidrosiet, kā gatavo īsto Lieldienu pashu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienu izberž caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldo krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu. Masu liek uz uguns un, patstāvīgi maisot, karsē, bet nevāra. Noņem no uguns, maisot atdzesē.

    Atdzisušajai masai pieliek cukuru, nomazgātas - nosusinātas rozīnes, vaniļas sēkliņas, noplaucētas – smalki sakapātas mandeles, sagrieztas sukādes. Visu labi izjauc.

    Īpašā pashas formā izklāj marli, ieliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām ņem ārā un liek Lieldienu galdā.

    Piezīmes: ja nav pašas formas, tad bļodā ieklāj marli, saliek biezpiena masu, sasien tādu pauniņu un pakarina virtuvē, kur var. Apakšā paliek trauku, jo divas dienas tur var tecēt sūkalas.

    Pēc 2 dienām pauniņu noņem un iegūstam aromātisku biezpiena bumbu. Pasha ir samērā drupana, nebūs kā kūka viegli griežama.

    Iesūtīja: vina

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form