Īstena rudens garša – brūkleņu kūka ar marcipānu
Foto: DELFI
2.7143 7
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
175 g
175 g milti
milti
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
2 gab.
2 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1 ĒK
1 ĒK brendijs
brendijs
Pildījumam
100 g
100 g marcipāna masa
marcipāna masa
50 g
50 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
2 gab.
2 gab. olu baltumi
olu baltumi
1,5 glāze
1,5 glāze brūklenes
brūklenes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Izlasot recepti, neticēju, ka sanāks tik izcila kūka, ka pazudīs no šķīvja vienas kafijošanas laikā. Lai negadītos tāpat kā man, labāk cepiet uzreiz divas! Liekot roku pie brūkleņu groziņa, galvoju, ka ogu spirgtums un marcipāna saldums sader kopā kā rudens un došanās uz mežu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā liek aukstu sviestu, olu dzeltenumus, cukuru, vanilīncukuru. Pielej brendiju, iesijā miltus un ar rokām samīca mīklu. Saveļ bumbiņā, ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī "atpūsties".

    Ietauko veidni vai ieklāj tajā cepamo papīru, ar pirkstiem izspaida plānu mīklas pamatni, veidojot uz augšu nelielas mīklas maliņas. Mīklu ar dakšiņu sadursta, liek cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15-20 minūtes.

    Tikmēr olu baltumus saputo. Noskaties video, kā iegūt gaisīgas putas. Uz rupjas rīves skaidiņās sarīvē marcipānu. Lai to varētu vieglāk izdarīt, pirms rīvēšanas paturi to brīdi saldētavā.

    Marcipānam pievieno uz pannas apgrauzdētas mandeļu skaidiņas. Ņem vērā, ka mandeļu skaidiņu apgrauzdēšanas procesā nav nepieciešams pievienot eļļu – uzber tās uz sakarsētas pannas un ik pa laikam apmaisi, līdz tās ir gaiši zeltainas. Iemaisa saputotos olu baltumus un brūklenes, uzmanīgi samaisa. Masu kārto paceptajā mīklas veidnē, liek krāsnī un cep 25 minūtes.

    Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Svarīga piebilde – vējainā dienā ar pūdercukuru apbārstītu kūku labāk nenest bildēt pagalmā. Tādēļ, ja jādodas ciemos, pārsedz kūku, lai vējš rotājumu vienkārši neaizpūš prom!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form