
Loading...
Sastāvdaļas
2 l
2 l piens (vistreknākais, kas ir)
piens (vistreknākais, kas ir)400 ml
400 ml skābs krējums
skābs krējums 6 gab.
6 gab. olas
olas6 ĒK
6 ĒK sāls
sāls1 šķipsna
1 šķipsna vegeta (vai cits iecienīts garšvielu mikslis)
vegeta (vai cits iecienīts garšvielu mikslis) pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes pēc garšas
pēc garšas ķiploku granulas
ķiploku granulas1/2 TK
1/2 TK kurkuma
kurkumaSaimniece Elīna Henilāne katru gadu uz Jāņiem gatavo Jāņu sieru pēc vienas un tās pašas receptes – jo visi slavē un pieprasa tieši viņas gatavoto sieru.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Pienu ar sāli un ķimenēm uzsilda līdz 90⁰.
Atsevišķā traukā sakuļ olas ar krējumu un visu pārējo.
Mazā strūkliņā visu lej iekšā siltajā pienā, intensīvi maisot, kamēr sāk veidoties sarecējumi.
Tad visu nokāš marlē, liek uz īsu laiku notecēties un tad liek zem sloga uz pāris stundām.
Tad iztin no marles, un siers ir ceļams galdā.
Lai labi garšo!
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.