Foto: Shutterstock
Japāna ir pilna ar brīnumiem un neparastām garšām. Taču viens no daudzu Japānas apceļotāju pirmajiem spēcīgākajiem gastronomiskajiem iespaidiem ir olu salātu maizītes, ko var nopirkt lielveikalos. Mājās atbraucot, tās vienmēr cenšas atkārtot – tiesa, tieši tāda garša kā Japānā nebūs. Tomēr vērts pamēģināt pagatavot olu salātus mazliet citādāk un baudīt ļoti gardas olu salātu maizītes.

Olu salāti ir viens no šķietami vienkāršākajiem, sātīgākajiem un gardākajiem olu ēdieniem. Taču arī te ir nianses – gan sastāvdaļās, gan proporcijās, gan griešanas, gan maisīšanas veidā. Lai pagatavotu tādas olu salātu maizītes kā Japānā, būtu vajadzīga īpaša, tikai Japānā nopērkama majonēze un īpaši pufīgā japāņu baltā maize. Taču šīs sastāvdaļas var mēģināt aizvietot ar mīļāko majonēzi un īpaši svaigu un pufīgu tostermaizi.

90Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
5 gab.olas4 ĒKmajonēze TKkošersāls TKcukurs TKmelnie pipari2 TKskābais krējums6 gab.tostermaizes šķēles sviests maizes apsmērēšanai

Sagatavošana

1

Uzvāra olas, vāra 11 minūtes. Tad olas ieliek ledusaukstā ūdenī, ļauj pilnīgi atdzist. Noloba.

2

Pārgriež olas uz pusēm, atsevišķos traukos atdalot baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus ar dakšiņu rūpīgi saspaida. Olu baltumus sakapā (ne pārāk smalki, lai neveidojas putra).

3

Saspaidītajiem olu dzeltenumiem pievieno majonēzi, sālu, cukuru un piparus. Uzmanīgi visu ar roku sakuļ viendabīgā masā, jāuzmanās no pārkulšanas.

4

Pusi no sakapātajiem olu baltumiem pievieno dzeltenumu masai, visu uzmanīgi samaisa. Noliek uz stundu vēsumā. (Otra puse sakapāto baltumu jāizmanto citreiz vai citos ēdienos.)

5

Pievieno olu masai krējumu un vēl sāli, ja nepieciešams, viegli samaisa.

6

Apsmērē baltmaizes šķēles. Uz vienas sviestainās puses liek kārtu ar olu salātiem, otu maizes pusi uzliek virsū ar sviestu uz leju. Ar ļoti asu nazi sagriež maizi trīs taisnstūra daļās vai trijstūrīšos. Gatavs baudīšanai!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!