Rīsu wok ar garnelēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīga un sildoša maltīte, kas garšos pēc Taizemes. Apceptajām garnelēm un rīsiem asumu piešķirs sakapātais čili un ķiploks, bet Āzijas garšu – taizemiešu zivs mērce.

Rīsus saber katliņā un aplej ar ūdeni. Pievieno arī sāli garšai. Vāra 10-15 minūtes, līdz rīsi mīksti un šķidrums uzsūcies tajos.

Kamēr rīsi vārās, noblanšē zirņu pākstis – 2 minūtes verdošā ūdenī vai mikroviļņu krāsnī, ieliekot bļodiņā ar divām ēdamkarotēm ūdens.

Lielā vokpannā uzkarsē sezama eļļu, saber tajā garneles, ķiploku un čili un visu apcep 2 minūtes, līdz garneles kļuvušas viegli rozā.

Pannai pievieno arī zivju mērci, sojas mērci un olas. Visu maisot apcep tik ilgi, līdz olas kļūst stingras. Iemaisa tajās novārītos rīsus, sagrieztus ķirštomātus, koriandru, sīpollokus un zirņu pākstis.

Maltīti pasniedz bļodiņās, kamēr tā vēl karsta. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form