Jēra maltās gaļas, baklažānu, rīsu un tomātu kārtojums grieķu gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g rīsi
rīsi
 
sausais buljons
sausais buljons
 
sāls
sāls
 
eļļa
eļļa
 
pipari
pipari
 
paprika
paprika
2 gab.
2 gab. baklažani
baklažani
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
250 g
250 g malta jēra gaļa
malta jēra gaļa
5-6 gab.
5-6 gab. tomāti
tomāti
150 g
150 g Fetas siers
Fetas siers
 
baziliks
baziliks
 
pētersīļi
pētersīļi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardam mielastam - jēra gaļa grieķu gaumē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus izvāra buljonā, pieliekot sviestu, sagriež šķēlēs baklažānu, apber ar sāli, atstāj uz 15 minūtēm, tad nolej šķidrumu. Sakapā sīpolus, saspiež ķiploku, apcep 1TK sviesta, pievieno gaļu un cep vēl 5-7 minūtes.

    Pievieno garšvielas un baziliku. Eļļā apcep baklažānus, tad šo visu liek kārtās- baklažāni/gaļa/rīsi/siers/tomāti/baklažāni, kamēr pilna veidne.

    Pārber ar garšvielām un pētersīļiem, uzliek pāris piciņu sviesta, tad liek uz 30-35 minūtēm sakarsētā cepeškrāsnī, 200 grādos, vidējā nodalījumā. Pirmās 20 minūtes - veidnei vāks virsū, tad ņem nost.

    Iesūtīja: Miauks

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form