Foto: Shutterstock
Gardam mielastam - jēra gaļa grieķu gaumē.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 grīsi sausais buljons sāls eļļa pipari paprika2 gab.baklažani2 gab.sīpoli1 gab.ķiploka daiviņa250 gmalta jēra gaļa gab.tomāti150 gFetas siers baziliks pētersīļi

Sagatavošana

1

Rīsus izvāra buljonā, pieliekot sviestu, sagriež šķēlēs baklažānu, apber ar sāli, atstāj uz 15 minūtēm, tad nolej šķidrumu. Sakapā sīpolus, saspiež ķiploku, apcep 1TK sviesta, pievieno gaļu un cep vēl 5-7 minūtes.

2

Pievieno garšvielas un baziliku. Eļļā apcep baklažānus, tad šo visu liek kārtās- baklažāni/gaļa/rīsi/siers/tomāti/baklažāni, kamēr pilna veidne.

3

Pārber ar garšvielām un pētersīļiem, uzliek pāris piciņu sviesta, tad liek uz 30-35 minūtēm sakarsētā cepeškrāsnī, 200 grādos, vidējā nodalījumā. Pirmās 20 minūtes - veidnei vāks virsū, tad ņem nost.

Iesūtīja: Miauks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!