Jogurta kēkss dažādās garšu variācijās
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 ml
300 ml pilngraudu kviešu milti
pilngraudu kviešu milti
180 ml
180 ml ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK jogurts
jogurts
1
1 viegli putota ola
viegli putota ola
0.25 TK
0.25 TK jūras sāls
jūras sāls
120 ml
120 ml EV kokosriekstu eļļa
EV kokosriekstu eļļa
80 ml
80 ml medus
medus
2 ĒK
2 ĒK cepamais pulveris
cepamais pulveris
 
vaniļa
vaniļa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši pagatavojams jogurta kēkss dažādās garšu variācijās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc miltus ar ūdeni un jogurtu un atstāj uz nakti stāvēt. Iemaisa atlikušās sastāvdaļas. Lej iekš labi ietaukotas veidnes apmēram ¾ tilpuma. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200*C. Cep 15 – 20 minūtes.

    Šis kēkss pacelsies un tad nedaudz sakritīsies izveidojot plakanu virsmu. Piezīme: 240 ml pilngraudu kviešu miltu vietā var izmantot arī griķu vai kukurūzas miltus.

    Variācijas:

    ROZĪŅU - pievieno mīklai 120 ml rozīņu un ½ TK kanēli.

    MELLEŅU - ielej mīklu kēksu formiņās. Liek 5 – 7 svaigas vai saldētas mellenes uz katra kēksiņa. Ogas iegrims kēksiņos. (Ja ogas pievienotu mīklai, tad tās nogrimtu kēksiņu apakšā.)

    KALTĒTU ĶIRŠU - pievieno mīklai 115 g kaltētus ķiršus un 120 ml sakapātu kraukšķīgu pekanriekstu.

    AUGĻU PIKANTAIS - pievieno mīklai 2 gatavus bumbierus vai persikus, nolobītus un sagrieztus mazos gabaliņos, un ½ TK kanēli, ⅛ TK krustnagliņu un ⅛ TK muskatriekstu.

    CITRONU - pievieno mīklai 2 citronu rīvētu miziņu un 120 ml sakapātu kraukšķīgu pekanriekstu. Neliek vaniļu.

    INGVERA - pievieno mīklai 1 ĒK svaigi rīvētu ingveru un 1 TK maltu ingveru. Neliek vaniļu.

    Man nebija kokosriekstu eļļas, tāpēc tā vietā izmantoju olīveļļu. Kūku tas būtiski neietekmēja. Miltu vietā izmantoju ekoloģiskās grūbas, kuras izmērcēju, nedaudz izdiedzēju un samalu.

    Iesūtīja: esenif

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form