Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams jogurta kēkss dažādās garšu variācijās.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 mlpilngraudu kviešu milti180 mlūdens1 ĒKjogurts1 viegli putota ola0.25 TKjūras sāls120 mlEV kokosriekstu eļļa80 mlmedus2 ĒKcepamais pulveris vaniļa

Sagatavošana

1

Sajauc miltus ar ūdeni un jogurtu un atstāj uz nakti stāvēt. Iemaisa atlikušās sastāvdaļas. Lej iekš labi ietaukotas veidnes apmēram ¾ tilpuma. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200*C. Cep 15 – 20 minūtes.

2

Šis kēkss pacelsies un tad nedaudz sakritīsies izveidojot plakanu virsmu. Piezīme: 240 ml pilngraudu kviešu miltu vietā var izmantot arī griķu vai kukurūzas miltus.

Variācijas:

ROZĪŅU - pievieno mīklai 120 ml rozīņu un ½ TK kanēli.

MELLEŅU - ielej mīklu kēksu formiņās. Liek 5 – 7 svaigas vai saldētas mellenes uz katra kēksiņa. Ogas iegrims kēksiņos. (Ja ogas pievienotu mīklai, tad tās nogrimtu kēksiņu apakšā.)

KALTĒTU ĶIRŠU - pievieno mīklai 115 g kaltētus ķiršus un 120 ml sakapātu kraukšķīgu pekanriekstu.

AUGĻU PIKANTAIS - pievieno mīklai 2 gatavus bumbierus vai persikus, nolobītus un sagrieztus mazos gabaliņos, un ½ TK kanēli, ⅛ TK krustnagliņu un ⅛ TK muskatriekstu.

CITRONU - pievieno mīklai 2 citronu rīvētu miziņu un 120 ml sakapātu kraukšķīgu pekanriekstu. Neliek vaniļu.

INGVERA - pievieno mīklai 1 ĒK svaigi rīvētu ingveru un 1 TK maltu ingveru. Neliek vaniļu.

Man nebija kokosriekstu eļļas, tāpēc tā vietā izmantoju olīveļļu. Kūku tas būtiski neietekmēja. Miltu vietā izmantoju ekoloģiskās grūbas, kuras izmērcēju, nedaudz izdiedzēju un samalu.

Iesūtīja: esenif

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!