Jogurta krēms ar ogām un auzu pārslu griljāžu
Foto: Egitas virtuve
3.1250 8
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Krēmam
200 ml
200 ml saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
200 ml
200 ml grieķu jogurts
grieķu jogurts
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
50 g
50 g pūdercukurs
pūdercukurs
8 g
8 g putukrējuma stindzinātājs
putukrējuma stindzinātājs
Ogu želejai
1 glāze
1 glāze zemenes vai avenes
zemenes vai avenes
0,5 glāze
0,5 glāze upenes vai ķirši
upenes vai ķirši
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
1 ĒK
1 ĒK želatīns
želatīns
2 ĒK
2 ĒK rums
rums
Griljāžai
1 glāze
1 glāze pilngraudu auzu pārslas
pilngraudu auzu pārslas
0,5 glāze
0,5 glāze Demerara cukurs
Demerara cukurs
2 ĒK
2 ĒK ūdens
ūdens
20 g
20 g sviests
sviests
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Augļu deserti
  • Deserti
  • Krēmi
  • Želejas
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Katru reizi, kad mājās tiek kults putukrējums, svētku sajūta ir klāt. Nedēļas nogale ir domāta, lai baudītu desertus! Recepti iesaka Egita no Egitas virtuves.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Auzu pārslu griljāža ir bērnības klasika, kad uz pannas izkausētā cukurā karamelizēja auzu pārslas, kuras pēc tam vislabāk garšoja tādas, kādas bija – pat nedaudz piededzinātas un rūgtenas. Sajauktas ar putukrējumu tās jau pretendēja uz nosaukumu "krēms", bet visīpašākās bija iemaisītas pašvārītā gotiņkonfekšu masā. Egita iesaka parastā cukura vietā ņemt brūno – tam ir patīkama garša, bet nav sīrupainā salduma.

    Ogas un cukuru liek katliņā, pievieno citrona sulu un karsē, līdz sāk izdalīties sula. Pievieno alkoholisko dzērienu, maisot turpina karsēt. Vienmērīgi pārkaisa un iemaisa želatīnu, vāra vēl 5 minūtes. Noņem no karstuma un atdzesē.

    Pannā ber cukuru, pievieno ūdeni, sviestu. Karsē līdz cukurs izkusis un veidojas burbuļojoša karamele.

    Ieber pannā auzu pārslas, aktīvi maisa, līdz karamele pārklājusi visas pārslas. Cep vēl dažas minūtes, tad izber uz cepamā papīra, izlīdzina plānā kārtiņā, atstāj atdzist.

    Saldo krējumu puto kopā ar putukrējuma stindzinātāju un pūdercukuru. Kad putukrējums jau ir sabiezējis un stingrs, pievieno grieķu jogurtu un vienmērīgi ieputo.

    Kad viss atdzisis, trauciņos kārto desertu – liek ēdamkaroti ogu masas, pārklāj ar putoto krēmu, uzber auzu pārslu griljāžu. Liek vēlreiz krēmu, pārkaisa ar griljāžu un dekorē ar savārītajām ogām.

    Lai saldi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Vasaras ēdienkarte Latvijas svētku receptes Bērnu ballītes ēdieni Bēru mielasts Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Kāzu ēdienkarte Kristību ēdienkarte Lieldienu receptes Mātes dienas ēdieni Romantiskas vakariņas Ziemassvētku receptes Vasaras ogas tumšās vasaras ogas Saldā krējuma stindzinātājs Auzu pārslas Brūnais cukurs Citronu sula Cukurs Grieķu jogurts Pūdercukurs Rums Saldais krējums Sviests Želatīns Ūdens Vaniļas cukurs Augļu deserti Deserti Krēmi Želejas Brokastis Launags Pusdienas Vakariņas Cepšana Vārīšana Pasniegt atdzesētu Piknika ēdienu receptes vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form