Foto: Egitas virtuve

Katru reizi, kad mājās tiek kults putukrējums, svētku sajūta ir klāt. Nedēļas nogale ir domāta, lai baudītu desertus! Recepti iesaka Egita no Egitas virtuves.

Auzu pārslu griljāža ir bērnības klasika, kad uz pannas izkausētā cukurā karamelizēja auzu pārslas, kuras pēc tam vislabāk garšoja tādas, kādas bija – pat nedaudz piededzinātas un rūgtenas. Sajauktas ar putukrējumu tās jau pretendēja uz nosaukumu "krēms", bet visīpašākās bija iemaisītas pašvārītā gotiņkonfekšu masā. Egita iesaka parastā cukura vietā ņemt brūno – tam ir patīkama garša, bet nav sīrupainā salduma.

60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 mlsaldais krējums 35%200 mlgrieķu jogurts1 TKvaniļas cukurs50 gpūdercukurs8 gputukrējuma stindzinātājs1 glāzezemenes vai avenes0.5 glāzeupenes vai ķirši1 ĒKcukurs1 ĒKcitrona sula1 ĒKželatīns2 ĒKrums1 glāzepilngraudu auzu pārslas0.5 glāzeDemerara cukurs2 ĒKūdens20 gsviests

Sagatavošana

1

Ogas un cukuru liek katliņā, pievieno citrona sulu un karsē, līdz sāk izdalīties sula. Pievieno alkoholisko dzērienu, maisot turpina karsēt. Vienmērīgi pārkaisa un iemaisa želatīnu, vāra vēl 5 minūtes. Noņem no karstuma un atdzesē.

2

Pannā ber cukuru, pievieno ūdeni, sviestu. Karsē līdz cukurs izkusis un veidojas burbuļojoša karamele.

3

Ieber pannā auzu pārslas, aktīvi maisa, līdz karamele pārklājusi visas pārslas. Cep vēl dažas minūtes, tad izber uz cepamā papīra, izlīdzina plānā kārtiņā, atstāj atdzist.

4

Saldo krējumu puto kopā ar putukrējuma stindzinātāju un pūdercukuru. Kad putukrējums jau ir sabiezējis un stingrs, pievieno grieķu jogurtu un vienmērīgi ieputo.

5

Kad viss atdzisis, trauciņos kārto desertu – liek ēdamkaroti ogu masas, pārklāj ar putoto krēmu, uzber auzu pārslu griljāžu. Liek vēlreiz krēmu, pārkaisa ar griljāžu un dekorē ar savārītajām ogām.

Lai saldi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!