
Karstā gaisa katls jeb "air-fryer" ir lielisks virtuves palīgs ne vien dažādu kraukšķīgu ēdienu pagatavošanai, bet arī pavisam ikdienišķu lietu sagatavošanai. Tajā var "izvārīt" arī olas!
Uzkarsē karstā gaisa katlu līdz 130–135 grādiem. Kad katls karsts, ieliec groziņā 4–6 olas un ievieto atpakaļ katlā.
Cieti "novārītas" olas gatavo 15 minūtes. Olas ar nedaudz mīkstu dzeltenumu gatavo 13 minūtes. Mīksti "vārītām" olām būs gana ar 8–10 minūtēm, ieteikts vietnē "Southern Living".
Kamēr olas gatavojas, lielā bļodā lej aukstu ūdeni, pievieno ledu.
Kad olas gatavas, izņem karstā gaisa katla groziņu, bet olas pārliec ledus aukstajā ūdenī, ļaujot tām atdzist.
Pēc tam olas noslauki, nolobi čaumalu un ēd.
Lūk, kā tas izskatās video pamācībā: