Kaneloni ar tofu un spinātiem
Foto: Shutterstock
3.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g spināti
spināti
350 g
350 g tofu
tofu
300 g
300 g vārītas lazanjas plāksnes vai kaneloni makaroni
vārītas lazanjas plāksnes vai kaneloni makaroni
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 sakapāts sīpols
sakapāts sīpols
3
3 smalki sakapātas škiploka daiviņas
smalki sakapātas škiploka daiviņas
50 g
50 g rupji smalcināti ciedru rieksti
rupji smalcināti ciedru rieksti
šķipsna
šķipsna rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
4 ĒK
4 ĒK rīvmaize
rīvmaize
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Receptes cukura diabēta slimniekiem
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Makaronu sacepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Veselīgs ēdiens, kas piemērots visai ģimenei. Tofu un spinātu kaneloni ne vien labi garšo, bet ir arī vērtīgs olbaltumvielu un dzelzs avots. Šis ēdiens ir piemērots arī saldēšanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tējkaroti eļļas sakarsē pannā un apcep sīpolu un trešdaļu smalcināto ķiploku.

    Liek pannā tomātus, garšvielas, rīvētu muskatriekstu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad samazina liesmu un sautē 10 minūtes, līdz mērce sabiezē.

    Tīrā pannā sakarsē ēdamkaroti eļļas un apcep trešdaļu ķiploku, pievieno pusi no ciedru riekstiem un spinātus un viegli apcep.

    Tofu sablendē un sajauc ar spinātiem, pievienojot nedaudz svaigi maltus melnos piparus. Noņem pannu no uguns, ļauj nedaudz atdzist.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem (180 grādi, ja cep gāzes cepeškrāsnī).

    Ņem 20x30 cm lielu cepamtrauku, kurā ielej pusi no tomātu mērces. Spinātu miksli kārto lazanjas plāksnēs vai kaneloni makaronos, satin un kārto traukā virs mērces. Atlikušo mērci pārlej pāri. Cep 30 minūtes.

    Atlikušos ķiplokus samaisa ar rīvmaizi, atlikušajiem ciedru riekstiem un tējkaroti eļļas, pārkaisa pār kaneloni. Cep vēl 10 minūtes, līdz rieksti apgrauzdējušies un ir zeltaini brūni.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form