Kāpostu-burkānu plācenīši
Foto: Shutterstock
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 neliels kāposts
neliels kāposts
2
2 burkāni
burkāni
1
1 sīpols
sīpols
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 ola
ola
100 g
100 g manna
manna
100 g
100 g milti
milti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1 šķipsna
1 šķipsna dzeramā soda
dzeramā soda
100 g
100 g rīvmaize
rīvmaize
 
eļļa (cepšanai)
eļļa (cepšanai)
 
skābs krējums (pasniegšanai)
skābs krējums (pasniegšanai)
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.

    Uzvāra katlā sālsūdeni, tajā liek kāpostu, kas sagriezts 4 daļās un kuram izņemta serde. Kāpostu uz vidējas uguns vāra 8 - 10 minūtes. Pēc tam kāpostu sietā nokāš, ļauj labi notecēties un nedaudz atdzesē, lai rokas nedegtu, to griežot.

    Kamēr vārās kāposts, smalki sarīvē nomizotas ķiploka daiviņas un burkānus. Kad kāposts atdzisis, to smalki sagriež vai samaļ gaļas mašīnā, samaļot arī sīpolu.

    Samaisa kopā kāpostus ar ķiplokiem un burkāniem, iejauc olu un mannu, kārtīgi izmaisa, tad pievieno miltus, pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus un kārtīgi izmīca, līdz iegūta viendavīga masa. Bļodu liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Izņem bļodu, pievieno masai sodu, izmīca.

    No masas veido plācenīšus, tos apvārta rīvmaizē, noliek malā.

    Kad plācenīši izveidoti, pannā sakarsē eļļu. Plācenīšus cep no abām pusēm zeltainus, pasniedz ar skābu krējumu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form