Karaliskā šokolādes kūka ar rumu un ķiršiem
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: grūti
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas

"Viesi pieprasīja super šokolādīgu torti, tādu arī sagādāju," stāsta receptes iesūtītāja Silvija. Ņem vērā, ka šīs proporcijas paredzētas veidnei ar 24 cm diametru. Ja gribas tikai divas kārtas un mazāka diametra kūku, dali visu uz divi!

Vispirms gatavo biskvītu. Sviestu un šokolādi izkausē ūdens peldē – bļodā virs karsta ūdens. Kad šokolāde izkususi, iemaisa rumu.

Olu dzeltenumus sakuļ ar 200 gramiem cukura, pievieno kausēto šokolādes un sviesta masu.

Pievieno miltus, cepamo pulveri, samaltas mandeles un pienu.

Olu baltumus saputo ar atlikušo cukuru. Pa daļām uzmanīgi iecilā šokolādes masā.

Liek masu divās ietaukotās veidnēs un cep krāsnī 180 grādos 35-40 minūtes.

Kad biskvīts izcepies, to atdzesē, izņem no veidnes un katru plāksni horizontāli pārgriež divās daļās.

Gatavojam pildījumu – atlaidinātus ķiršus ar visu sulu karsē uz mērenas uguns līdz sula uzmet burbuli. Pievieno želejas cukuru un 2 tējkarotes vaniļas cukura.

Pievieno rumu, atkal uzvāra. Minūti vāra, tad noceļ no uguns.

Ķiršu masu nedaudz padzesē un ar pusi vēl šķidrās želejas pārklāj pirmo kūkas slāni.

Uzliek biskvīta nākamo daļu, kuru pārklāj ar šokolādes krēmu, kas pagatavojams pavisam vienkārši – šokolādi izkausē ūdens peldē un pievieno brendiju. Stingrās putās saputo saldo krējumu un tajā iemaisa izkausēto šokolādi. Pievieno arī uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, lai krēms neaizbēg prom.

To cik daudz želatīna parasti nepieciešams, var aprēķināt šādi – uz vienu litru šķidruma liek 20 gramus želatīna. Gatavojot krēmu, ņem vērā, ka šokolādes un putukrējuma masa jāuzskata par šķidrumu.

Ar krēmu dāsni noziež biskvīta kārtu un uzliek trešo plāksni. To atkal pārklāj ar ķiršu masu un liek ceturto biskvīta plāksni.

Virspusi rotā ar kokteiļu ķiršiem, atlikušo ķiršu želejas masu un putukrējuma rozēm. Tās gatavo šādi – saldo krējumu ar tējkaroti vaniļas cukura saputo stingrās putās. Līdz pasniegšanai kūku vislabāk uzglabāt ledusskapī.

Karaliskā šokolādes kūka ar rumu un ķiršiem
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form