Karaliskā šokolādes kūka ar rumu un ķiršiem
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: grūti
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
240 g
240 g sviests
sviests
280 g
280 g šokolāde
šokolāde
2 ĒK
2 ĒK rums
rums
4 gab.
4 gab. olas
olas
240 g
240 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
80 g
80 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
120 g
120 g mandeļu milti
mandeļu milti
4 ĒK
4 ĒK piens
piens
PILDĪJUMAM
400 g
400 g saldēti ķirši bez kauliņiem
saldēti ķirši bez kauliņiem
300 g
300 g ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
2 ĒK
2 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
4 ĒK
4 ĒK rums
rums
ŠOKOLĀDES KRĒMAM
200 g
200 g šokolāde
šokolāde
300 g
300 g saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK brendijs
brendijs
15 g
15 g želatīns
želatīns
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Viesi pieprasīja super šokolādīgu torti, tādu arī sagādāju," stāsta receptes iesūtītāja Silvija. Ņem vērā, ka šīs proporcijas paredzētas veidnei ar 24 cm diametru. Ja gribas tikai divas kārtas un mazāka diametra kūku, dali visu uz divi!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo biskvītu. Sviestu un šokolādi izkausē ūdens peldē – bļodā virs karsta ūdens. Kad šokolāde izkususi, iemaisa rumu.

    Olu dzeltenumus sakuļ ar 200 gramiem cukura, pievieno kausēto šokolādes un sviesta masu.

    Pievieno miltus, cepamo pulveri, samaltas mandeles un pienu.

    Olu baltumus saputo ar atlikušo cukuru. Pa daļām uzmanīgi iecilā šokolādes masā.

    Liek masu divās ietaukotās veidnēs un cep krāsnī 180 grādos 35-40 minūtes.

    Kad biskvīts izcepies, to atdzesē, izņem no veidnes un katru plāksni horizontāli pārgriež divās daļās.

    Gatavojam pildījumu – atlaidinātus ķiršus ar visu sulu karsē uz mērenas uguns līdz sula uzmet burbuli. Pievieno želejas cukuru un 2 tējkarotes vaniļas cukura.

    Pievieno rumu, atkal uzvāra. Minūti vāra, tad noceļ no uguns.

    Ķiršu masu nedaudz padzesē un ar pusi vēl šķidrās želejas pārklāj pirmo kūkas slāni.

    Uzliek biskvīta nākamo daļu, kuru pārklāj ar šokolādes krēmu, kas pagatavojams pavisam vienkārši – šokolādi izkausē ūdens peldē un pievieno brendiju. Stingrās putās saputo saldo krējumu un tajā iemaisa izkausēto šokolādi. Pievieno arī uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, lai krēms neaizbēg prom.

    To cik daudz želatīna parasti nepieciešams, var aprēķināt šādi – uz vienu litru šķidruma liek 20 gramus želatīna. Gatavojot krēmu, ņem vērā, ka šokolādes un putukrējuma masa jāuzskata par šķidrumu.

    Ar krēmu dāsni noziež biskvīta kārtu un uzliek trešo plāksni. To atkal pārklāj ar ķiršu masu un liek ceturto biskvīta plāksni.

    Virspusi rotā ar kokteiļu ķiršiem, atlikušo ķiršu želejas masu un putukrējuma rozēm. Tās gatavo šādi – saldo krējumu ar tējkaroti vaniļas cukura saputo stingrās putās. Līdz pasniegšanai kūku vislabāk uzglabāt ledusskapī.

    Karaliskā šokolādes kūka ar rumu un ķiršiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form