Foto: Privātais arhīvs
"Viesi pieprasīja super šokolādīgu torti, tādu arī sagādāju," stāsta receptes iesūtītāja Silvija. Ņem vērā, ka šīs proporcijas paredzētas veidnei ar 24 cm diametru. Ja gribas tikai divas kārtas un mazāka diametra kūku, dali visu uz divi!
17Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

240 gsviests280 gšokolāde2 ĒKrums4 gab.olas240 gbrūnais cukurs80 gmilti1 TKcepamais pulveris120 gmandeļu milti4 ĒKpiens400 gsaldēti ķirši bez kauliņiem300 gievārījuma cukurs2 ĒKvaniļas cukurs4 ĒKrums200 gšokolāde300 gsaldais krējums1 ĒKbrendijs15 gželatīns

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo biskvītu. Sviestu un šokolādi izkausē ūdens peldē – bļodā virs karsta ūdens. Kad šokolāde izkususi, iemaisa rumu.

2

Olu dzeltenumus sakuļ ar 200 gramiem cukura, pievieno kausēto šokolādes un sviesta masu.

3

Pievieno miltus, cepamo pulveri, samaltas mandeles un pienu.

4

Olu baltumus saputo ar atlikušo cukuru. Pa daļām uzmanīgi iecilā šokolādes masā.

5

Liek masu divās ietaukotās veidnēs un cep krāsnī 180 grādos 35-40 minūtes.

6

Kad biskvīts izcepies, to atdzesē, izņem no veidnes un katru plāksni horizontāli pārgriež divās daļās.

7

Gatavojam pildījumu – atlaidinātus ķiršus ar visu sulu karsē uz mērenas uguns līdz sula uzmet burbuli. Pievieno želejas cukuru un 2 tējkarotes vaniļas cukura.

8

Pievieno rumu, atkal uzvāra. Minūti vāra, tad noceļ no uguns.

9

Ķiršu masu nedaudz padzesē un ar pusi vēl šķidrās želejas pārklāj pirmo kūkas slāni.

10

Uzliek biskvīta nākamo daļu, kuru pārklāj ar šokolādes krēmu, kas pagatavojams pavisam vienkārši – šokolādi izkausē ūdens peldē un pievieno brendiju. Stingrās putās saputo saldo krējumu un tajā iemaisa izkausēto šokolādi. Pievieno arī uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, lai krēms neaizbēg prom.

11

To cik daudz želatīna parasti nepieciešams, var aprēķināt šādi – uz vienu litru šķidruma liek 20 gramus želatīna. Gatavojot krēmu, ņem vērā, ka šokolādes un putukrējuma masa jāuzskata par šķidrumu.

12

Ar krēmu dāsni noziež biskvīta kārtu un uzliek trešo plāksni. To atkal pārklāj ar ķiršu masu un liek ceturto biskvīta plāksni.

13
Virspusi rotā ar kokteiļu ķiršiem, atlikušo ķiršu želejas masu un putukrējuma rozēm. Tās gatavo šādi – saldo krējumu ar tējkaroti vaniļas cukura saputo stingrās putās. Līdz pasniegšanai kūku vislabāk uzglabāt ledusskapī.
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!