Foto: “Ēdam BIOLOĢISKI” arhīvs, foto: Matīss Markovskis
Tikai četras sastāvdaļas, mikseris un apsolījums neskaitīt kalorijas, jo biezpiena un karamelizētu auzu pārslu krēmam jābūt kaloriju bagātam. Sirdsapziņu var aizmālēt, pie krēma pieēdot kādu skābu ogu mērci bez cukura!

Pieņemot žurnāla "Ēdam Bioloģiski" izaicinājumu gatavot tikai bioloģiskiem produktiem, nopriecājos, jo izaicinājuma grozā atradu gan auzu pārslas, gan biezpienu, gan saldo krējumu! Skaidra lieta, ka te jātaisa bērnības deserts ar apgrauzdētām un karamelizētām pārslām! Atzīšos, ka šim desertam tik piederīgo ķīseli esmu aizstājusi ar ātrāku un, manā izpratnē, gardāku recepti – sablendētu ogu mērci. Kāpēc ne ķīseli? Iespējams, ka es savus ķīseļu spaiņus jau esmu izēdusi, kā arī ķīselis prasa lielāku ņemtni nekā ogu sablendēšana!

Silti iesaku pagatavot vairāk karamelizēto auzu pārslu nekā norādīts receptē, jo tās apēdas, pirms tiek iestrādātas krēmā!

40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
150 gauzu pārslas300 gbiezpiens500 mlsaldais krējums100 gcukurs1 TKvaniļas cukurs500 gogas pēc garšascukurs

Sagatavošana

1

Auzu pārslas ber uz karstas pannas un maisa, līdz tās nedaudz apgrauzdējas, tad pieber 60 gramus cukura un maisa, līdz tas izkusis, bet auzu pārslas karamelizējušās.

2

Karstās pārslas izber uz cepamā papīra un ļauj atdzist.

3

Saputo saldo krējumu kopā ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru (var arī nepievienot vai aizstāt ar rīvētu citrona miziņu, dažādībai).

4

Iemaisa putukrējumā biezpienu un atdzesētās auzu pārslas.

5

Sablendē ar cukuru svaigas vai saldētas ogas. Mērci lej trauciņā, bet virsū uztupina biezpiena – auzu pārslu krēmu.

Citas receptes no bioloģiskiem produktiem meklē ikgadējā Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas izdotā žurnālā "Ēdam Bioloģiski", kas iznāks decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!