Foto: Publicitātes foto
Omulīga un sildoša zupa, kuru lielākoties ēd arī tie, kuri it kā sīpolus neēdot. Ja vēlies, papildini maltīti ar svaigu franču bageti vai grauzdiņiem.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 kgsīpoli4 ķiploka daiviņas200 mlsauss sarkanvīns pēc garšasSanta Maria timiāns3 Santa Maria lauru lapas pēc garšasSanta Maria akmens sāls2 ĒKcukurs2 ĒKSanta Maria piedevas medījumam2 ķiploka galviņas100 gkūpināts siesrs eļļa cepšanai500 mlūdens

Sagatavošana

1

Nomizo un sagriež sīpolus un ķiplokus šķēlītēs un viegli apcep.

2

Pievieno cukuru un cep, līdz viss kļūst zeltaini brūns.

3

Pielej vīnu, pievieno garšvielas un ļauj šķidrumam izvārīties.

4

Pievieno ūdeni un vāra, līdz sīpoli kļūst mīksti.

5

Sarīvē sieru. Liek ķiploka galviņas krāsnī un 20–25 minūtes cep 180°C temperatūrā.

Pasniedz zupu kopā ar sieru un ceptajām ķiploka galviņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!