Karameļu pudiņš
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
400 ml
400 ml piens
piens
385 ml
385 ml kondensētais piens ar cukuru
kondensētais piens ar cukuru
80 g
80 g cukurs
cukurs
4 gab.
4 gab. olas
olas
2 gab.
2 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
90 ml
90 ml karsts ūdens
karsts ūdens
pēc garšas
pēc garšas vaniļas ekstrakts vai esence
vaniļas ekstrakts vai esence
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pudiņi
  • Pasaules Virtuve
  • Vien dažas sastāvdaļas un pasakaini gards karameles pudiņš ir gatavs. Lai arī var šķist, ka daudz darba, bet patiesībā viss ir ļoti vienkārši un viegli. Šo desertu iespējams gatavot mazos trauciņos vai vienā lielākā traukā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā viegli sakuļ olas un olu dzeltenumus. Jāsakuļ tikai nedaudz, lai samaisītos olu baltumi ar dzeltenumiem.

    Pielej kondensēto pienu un parasto pienu, vaniļas esenci. Visu samaisa.

    Katlā izkausē cukuru. Pagaida, līdz tas sāks apbrūnēt un iegūs zeltainu nokrāsu.

    Dažas reizes pievieno karstu ūdeni. Uzmanīgi, cukurs putos un var tašķīties.

    Maisa, līdz veidojas vienmērīga masa.

    Iegūto karameles cukuru ielej cepšanas traukā.

    Olu masu var liet caur sietiņu (tā būs mazāk burbulīšu, vienmērīgāka tekstūra).

    Pasvārsta uz visām pusēm, lai karamele vienmērīgi izklājas pa visu trauka virsmu.

    Olu masu ielej cepšanas traukā pa virsu karamelei. Izmanto 17 cm diametra trauku. Var izmantot arī pudiņam paredzētus mazus keramikas trauciņus.

    Trauku ievieto cepeškrāsnī uz restītēm un ieslēdz tvaika funkciju.

    Cep 40 minūtes 100 C grādu temperatūrā. Ja cepeškrāsnī nav šādas funkcijas, pielej ūdeni, nosedz cepšanas trauku un cep 45 minūtes 160 C grādu temperatūrā. Ja ceps mazos trauciņos, tad cepeškrāsnī ar tvaika funkciju cepšanas laiks būs aptuveni 15 minūtes, bet parastā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.

    Deserts ir izcepts, kad, pakustinot trauciņu, krēma iekšpuse nedaudz kustas, bet vairs nav šķidra.

    Pēc izņemšanas no krāsns ļaut atdzist.

    Pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj ledusskapī uz nakti.

    Ar nazi uzmanīgi atdala pudiņu no cepšanas trauka malām. Nosedz ar šķīvi un apvērš otrādi. Tā pudiņš nokritīs uz šķīvja, bet karameles slānis būs virspusē.

    Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form