Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nosauksim šo uz maizes smērējamo pupiņu un zirnīšu masu par pastēti, jo tā šīs maizītes arī izskatās. Izcili apetītlīgs našķis, kas ir kā radīts baudīšanai starp trim lielajām ēdienreizēm.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
200 gbaltās pupiņas200 gsvaigi vai saldēti zaļie zirnīši1 citrona miziņa un sula4 ĒKolīveļļa4 ĒKsarīvēts parmezāna siers2 ĒKsakapātas piparmētru lapiņas šķipsnačili piparu pulveris6 šķēlesmaize1 ķiploka daiviņa

Sagatavošana

1

Sagatavo katliņu un ūdeni. Verdošā ūdenī ieliek pupiņas un vāra divas minūtes. Lai maizītes pagatavotu ātrāk, iesakām ņemt konservētas baltās pupiņas. Cūku pupu sezonā noteikti jāizmēģina tās.

2

Pēc tam verdošajā ūdenī pievieno arī zirņus. Pākšaugu labumus pavāra vēl divas minūtes, un pēcāk nokāš un noskalo zem auksta ūdens strūklas.

3

Pupiņām un zirņiem pievieno citronu sulu un olīveļļu. Visu samaisa un samīca ar dakšiņu vai sasmalcina ar rokas blenderi.

4

Pēc vēlēšanās masu var atdzesēt, bet tas nav obligāti.

5

Masā iemaisa citrona miziņu, pusi no Parmezāna siera, piparmētras un čili pulvera šķipsniņu. Pēc garšas pievienot var arī sāli un piparus.

6

Tad apgrauzdē maizes šķēles tosterī vai cepeškrāsnī. Ķiploka daiviņu pārgriež uz pusēm un ar tā sulu iesmērē maizi, lai piešķirtu tai garšu.

7

Ar karoti smērē uz maizītēm pupiņu un zirņu pastēti.

8

Apkaisa ar atlikušo Parmezāna sieru un pāris pilītēm olīveļļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!