Dārzeņu picas recepte
Foto: Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 gredzenos sagriezts sarkanais vai baltais sīpols
gredzenos sagriezts sarkanais vai baltais sīpols
1
1 sagriezta dzeltenā paprika
sagriezta dzeltenā paprika
1
1 sagriezta sarkanā paprika
sagriezta sarkanā paprika
1
1 vidēja izmēra cukini, sagriezts mazos gabaliņos
vidēja izmēra cukini, sagriezts mazos gabaliņos
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
300 g
300 g mocarellas siers, saplucināts
mocarellas siers, saplucināts
6 ĒK
6 ĒK pesto
pesto
4
4 tomāti
tomāti
 
picas mīkla
picas mīkla
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Vakariņas
  • Picas un karstmaizes
  • Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Liec visus dārzeņus bļodā, pārlej ar eļļu un samaisi. Apcep dārzeņus uz pannas aptuveni 10-15 minūtes, līdz tie ir apcepušies zeltaini brūni. Noliec dārzeņus atdzesēties.

    Ņem pusi no pagatavotās mīklas (mīklas recepti meklē te), izbārsti uz galda miltus un izrullē katru mīklas daļu aptuveni 30 centimetru diametrā. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru un liec tai virsū vienu izrullēto mīklas daļu. Ja ir vēl viena cepamā plāts, ieklāj papīru arī tajā un liec pa virsu mīklu.

    Izbārsti ar sieru katru picas mīklas pamatnes ārējo malu, atstājot nenoklātu vidu un aptuveni 1-2 centimetrus ārējās malas. Ar sieru nenoklātās picas daļas, iesmērē ar pesto. Katrai picai izmanto trīs ēdamkarotes pesto.

    Paaugstini cepeškrāsns temperatūru līdz 230 grādiem.

    Izkārto uz picas apceptos dārzeņus, virspusē liekot tomātus. Pārkaisi virspusi ar atlikušo sieru.

    Cep picu aptuveni 25 minūtes, līdz mīklas malas ir viegli apbrūnējušas un siers ir izkusis.

    Pasniedz nedaudz atdzesētu, lai to būtu vieglāk sagriezt. Pie šīs picas lieliski piestāv zaļie lapu salāti, tāpēc, ja esi to cienītājs, atsvaidzini maltīti ar tiem. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form