Karstie suši ar siera un majonēzes 'cepurītēm'
Foto: Privātais arhīvs
3.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
suši rīsi
suši rīsi
 
nori lapas
nori lapas
 
rīsu etiķis
rīsu etiķis
 
bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
 
vasabi
vasabi
 
krabju nūjiņas
krabju nūjiņas
 
lasis (svaigs vai auksti kūpināts)
lasis (svaigs vai auksti kūpināts)
 
avokado
avokado
 
gurķis
gurķis
 
paprika
paprika
SUŠI "CEPURĪTĒM"
 
majonēze
majonēze
 
krēmsiers
krēmsiers
 
labi kūstošs siers
labi kūstošs siers
 
sojas mērce pasniegšanai
sojas mērce pasniegšanai
 
krabju nūjiņas, garneles vai ikri
krabju nūjiņas, garneles vai ikri
  • Japāņu nacionālā virtuve
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • "Suši varētu ēst katru dienu, bet, lai neapniktu, jādomā jauni pasniegšanas veidi," tā savu iecienīto karsto suši recepti pieiesaka mūsu lasītāja Sandija Zeltiņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Suši rīsus jeb apaļgraudu rīsus izvāra, sekojot instrukcijai uz paciņas.

    Karstos rīsos iemaisa rīsu etiķi, sekojot instrukcijai, kas norādīta uz pudelītes vai pēc garšas (pietiek ar 2-3 ĒK). Rīsu etiķis rīsiem piešķir lipīgumu un garšu.

    • Izlasot šo rakstu, uzzināsi, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, gatavojot suši un kā no tām izvairīties.
    Karstie suši ar siera un majonēzes 'cepurītēm'
    Foto: Privātais arhīvs

    Uz bambusa paklājiņa liek nori lapu, virsū liek rīsus. Sandija visu veidu suši parasti liek iekšā krēmsieru un ieziež nedaudz vasabi. Pildījumi var būt dažādi: auksti kūpināts lasis, "snow crab" krabju nūjiņas, avokado, svaigs gurķis, paprika un citi labumi pēc izvēles dažādās kombinācijās. Noskatoties šos divus īsos video, uzzināsi, kā satīt suši divos dažādos veidos.

    Kad suši sarullēti, laiks gatavot masu "cepurītēm". Smalki sarīvē sieru, tam pievieno pāris sasmalcinātas "snow crab" nūjiņas. Var izmantot arī sīki sakapātas garneles vai ikrus. Masai pievieno arī pāris karotes krēmsiera un majonēzi pēc garšas.. Ja grib asumiņu, var pievienot Tabasko mērci vai iemaisīt nedaudz vasabi.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Sagatavoto masu pa piciņai liek uz katra suši. Šauj cepienu krāsnī un karsē, līdz "cepurītes" izkusušas.

    Pasniedz nekavējoties ar kvalitatīvu sojas mērci, jo laba sojas mērce tikai padarīs labākus jau tā labus suši. Sandija parasti izmanto "Kikkoman" ar sarkano vai zaļo korķīti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form