Kārtainā ogu 'panna cotta' ar avenēm
Foto: Elena Pudāne
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
600 ml
600 ml saldais krējums
saldais krējums
5
5 želatīna plāksnes
želatīna plāksnes
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
100 g
100 g cukurs
cukurs
150 g
150 g melleņu biezenis
melleņu biezenis
150 g
150 g ķiršu biezenis
ķiršu biezenis
150 g
150 g zemeņu biezenis
zemeņu biezenis
10 gab.
10 gab. avenes
avenes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Krēmi
  • Želejas
  • "Manam vīram reti garšo deserti, bet šo "panna cotta" viņš man lūdz gatavot regulāri. Krāsai pievienoju melleņu, ķiršu un zemeņu biezeņus," – stāsta receptes un garda "Instagram" profila autore Elena Pudāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saldajam krējumam pievieno vaniļu un samaisa. Saldo krējumu sadala trīs daļās. Želatīna plāksnes sadala trīs daļās. Vienu trešdaļu želatīna pārlej ar aukstu ūdeni uz uzbriedina.

    Pa to laiku vienu saldā krējuma daļu uzkarsē, ļauj pavārīties pāris minūtes, tad noņem no uguns. Pievieno melleņu biezeni, trešdaļu cukura un iemaisa.

    Tad iemaisa uzbriedināto želatīnu. Visu samaisa, lej formiņās un liek ledusskapī aptuveni uz 30–40 minūtēm, tad izņem, katras formiņas centrā želejā iestiprina aveni.

    Aptuveni 10 minūtes pirms formiņu izņemšanas no ledusskapja uzbriedina otro porciju želatīna. Uzkarsē otro daļu krējuma, kam pievieno ķiršu biezeni, 1/3 cukura un samaisa. Pievieno želatīnu, iemaisa. Virs melleņu masas formiņās lej ķiršu–krējuma masu un atkal liek visu ledusskapī.

    Kārtainā ogu 'panna cotta' ar avenēm
    Foto: Elena Pudāne

    Visas darbības atkārto, sagatavojot saldo krējumu ar zemeņu biezeni. Kad tas ieliets formiņās, tās vismaz uz pāris stundām liek ledusskapī (vēl labāk – uz visu nakti).

    Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām avenēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form