Kārtainās mīklas Jāņu siera standziņas
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
150 g
150 g ķimeņu siers
ķimeņu siers
1 gab.
1 gab. ola
ola
  • Cepumi
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja meklē ideju, kā gada īsākajā naktī pārsteigt un palutināt sevi un savējos ar neparastām uzkodām, lūk, lieliska ideja – ierastās siera standziņas, kurām šajā reizē izmantots ķimeņu siers! Recepti iesaka šefpavāre Jevgēnija Jansone un "Elvi".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīklu atlaidina un izrullē divos taisnstūros aptuveni 0,2 cm biezumā.

    Apsmērē vienu plāksni ar sakultu olu un pārkaisa ar rīvētu sieru.

    Pārklāj visu ar otru mīklas plāksni un, nedaudz piespiežot, izrullē abas daļas kopā, tā, lai slāņi salīmējas.

    Sagriež mīklas taisnstūri aptuveni 1-1,5 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpina ap savu asi vairākas reizes, vienlaikus cenšoties mīklu nestaipīt.

    Liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

    Izkārto strēmelītes uz cepamās paplātes ar ~2 cm attālumu vienai no otras (jo standziņas cepoties uzbriest).

    Cep 180 grādu karstumā cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes, lai standziņas iegūst zeltainā krāsu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form