Kārtainās mīklas maizītes ar ceptām baravikām un tomātiem
Foto: DELFI
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. kārtainās mīklas plāksnes
kārtainās mīklas plāksnes
200 g
200 g ķirštomāti
ķirštomāti
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
300 g
300 g baravikas
baravikas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
1 gab.
1 gab. ola
ola
50 g
50 g cietais siers
cietais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Picas un karstmaizes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Meklējot iedvesmu mežā salasītā loma izmantošanai, iesakām pagatavot šo kārumu - kārtainās mīklas maizītes, kas lieliski derēs brokastīm, ballītēm vai vieglām vakariņām pie salātiem.

    Uz koka dēlīša izliek kārtainās mīklas plāksnes, lai tās atlaižas.

    Sagriež ķirštomātus mazākos gabalos.

    Sakarsē pannu, eļļā apcep sīpolu līdz tas kļuvis caurspīdīgs.

    Pievieno šķēlēs sagrieztas baravikas un cep, līdz tās gandrīz gatavas. Īsi pirms beigām pievieno sāli un piparus.

    Krūzītē sakuļ olu ar šķipsnu sāls.

    Katru kārtainās mīklas plāksni sagriež uz pusēm un liek uz cepamās plāts, kas noklāta ar cepamo papīru.

    Ar otiņu nosmērē katru mīklas kvadrātu ar olu, aptuveni 1,5 cm biezumā no malām.

    Vidū mīklas kvadrātiņam liek apceptās sēnes un ķirštomātus. Ar olu apsmērētās mīklas maliņas uzloka uz augšu, salipinot kopā galus, lai veidojas laiviņai līdzīga forma. Svarīgi galus stingri salipināt, lai mīkla neatlīp cepoties un pildījums neizbirtu.

    Pārber katru maizīti ar smalki sarīvētu sieru.

    Cep 200 grādos 15-20 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna.

    Pasniedz siltas vai atdzesētas, garšos vienlīdz labi.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form