Foto: Shutterstock
Kartupeļu plācenīši ar sardeli visgardāk pasniegti ar karstu tomātu mērci.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgkartupeļi2 gab.olas2 ĒKmargarīns3 ĒKmilti1 ĒKkartupeļu milti5 gab.sardeles2 ĒKrīvmaize sāls

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, novāra un izmaļ gaļas mašīnā. Kartupeļu masai pievieno olas, margarīnu, miltus, cieti, sāli un samaisa mīklu.

2

No gatavās masas veido plācenīšus, uz katra plācenīša liek sardeles pusīti - pārgrieztu šķērsām uz pusēm. Plāceni aizver un apviļā rīvmaizē.

3

Cep lielā eļļas daudzumā vai taukvāres katlā 5 - 7 minūtes 170*C.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!