Kartupeļu plācenīši ar plaucētu olu un zaļumiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgi, interesanti un visnotaļ gardi kartupeļu plācenīši, kuriem pievienots arī šķiņķis un smaržīgās piparmētru lapiņas. Siltos plācenīšus pasniedz ar plaucētu olu un holandiešu mērci. Maltīte vieglām pusdienām vai, ja sagatavota laikus, bagātīgām brokastīm.

Bļodā sajauc kopā vārītus kartupeļus, smalki sagriezto šķiņķi un piparmētru lapiņas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, visu kārtīgi apmaisa.

No kartupeļu masas izveido trīs līdz četrus palielus plācenīšus. Tos noliek uz dēlīša, kas apklāts ar pārtikas plēvi, un ieliek ledusskapī sastingt aptuveni 30 minūtes.

Pannā uzkarsē eļļu. Kartupeļu plācenīšus iemērc sakultā olā, bet pēc tam apviļā rīvmaizē. Pēc tam plācenīšus pa vienam vai diviem liek pannā un apcep pāris minūtes no katras puses, līdz tie ir zeltaini brūni un karsti.

Pēc tam pagatavo plaucētas olas – tās pa vienai iesit verdošā ūdenī, kas ar karotes vai putojamās slotiņas palīdzību saimaisīts tā, ka ''virpuļo''. Dažas minūtes apvāra katru olu un ar putu karoti pēc tam izņem. Ūdenim var pievienot arī drusciņu etiķa, kas palīdzēs olai ūdenī neizplūst. Pamācību, kā pagatavot plaucētu olu, skaties šeit.

Uzsilda holandiešu mērci. Kartupeļu plācenīšus liek uz šķīvjiem, pa virsu liek plaucēto olu, bet visu aplej ar holandiešu mērci (to vari pagatavot pats pēc norādēm šeit). Klāt pievieno salātlapas, rukolu vai spinātus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form