Kartupeļu plācenīši ar plaucētu olu un zaļumiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
200 g
200 g šķiņķis (smalki sagriezts)
šķiņķis (smalki sagriezts)
2-3 ĒK
2-3 ĒK piparmētras (sakapātas)
piparmētras (sakapātas)
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
saulespuķu eļļa cepšanai
saulespuķu eļļa cepšanai
1
1 ola (sakulta)
ola (sakulta)
60-75 g
60-75 g rīvmaize
rīvmaize
Pasniegšanai:
3-4
3-4 olas
olas
3-4 ĒK
3-4 ĒK holandiešu mērce
holandiešu mērce
 
lapu salāti
lapu salāti
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Citi ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgi, interesanti un visnotaļ gardi kartupeļu plācenīši, kuriem pievienots arī šķiņķis un smaržīgās piparmētru lapiņas. Siltos plācenīšus pasniedz ar plaucētu olu un holandiešu mērci. Maltīte vieglām pusdienām vai, ja sagatavota laikus, bagātīgām brokastīm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā sajauc kopā vārītus kartupeļus, smalki sagriezto šķiņķi un piparmētru lapiņas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, visu kārtīgi apmaisa.

    No kartupeļu masas izveido trīs līdz četrus palielus plācenīšus. Tos noliek uz dēlīša, kas apklāts ar pārtikas plēvi, un ieliek ledusskapī sastingt aptuveni 30 minūtes.

    Pannā uzkarsē eļļu. Kartupeļu plācenīšus iemērc sakultā olā, bet pēc tam apviļā rīvmaizē. Pēc tam plācenīšus pa vienam vai diviem liek pannā un apcep pāris minūtes no katras puses, līdz tie ir zeltaini brūni un karsti.

    Pēc tam pagatavo plaucētas olas – tās pa vienai iesit verdošā ūdenī, kas ar karotes vai putojamās slotiņas palīdzību saimaisīts tā, ka ''virpuļo''. Dažas minūtes apvāra katru olu un ar putu karoti pēc tam izņem. Ūdenim var pievienot arī drusciņu etiķa, kas palīdzēs olai ūdenī neizplūst. Pamācību, kā pagatavot plaucētu olu, skaties šeit.

    Uzsilda holandiešu mērci. Kartupeļu plācenīšus liek uz šķīvjiem, pa virsu liek plaucēto olu, bet visu aplej ar holandiešu mērci (to vari pagatavot pats pēc norādēm šeit). Klāt pievieno salātlapas, rukolu vai spinātus.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form