Foto: Vida Press
Lērums sulīgu dārzeņu, aromātiski garšaugi, divi sieri un divas mērces - ar šādām sastāvdaļām rezultāts pavisam noteikti izdosies izcils!
180Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 baklažāni, plānās šķēlēs eļļa cepšanai1 kgsviesta ķirbis, plānās šķēlēs pēc garšasčili pipars vai pārslas1 ĒKVidusjūras garšaugu maisījums800 gvārīti kartupeļi60 mlcietais siers, rīvēts60 mlrīvmaize1 sīpols, sasmalcināts30 mlolīveļļa500 mlkonservēti tomāti, sablendēti250 mlūdens2 lauru lapas1 rozmarīna zariņš60 gmarinēta paprika80 mlsviests80 mlmilti5 mlsinepju pulveris150 gČedaras siers, rīvēts pēc garšasmuskatrieksts, rīvēts

Sagatavošana

1

Gatavo tomātu mērci. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno pārējās sastāvdaļas un, ik pa laikam apmaisot, uz nelielas liesmas karsē 15 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Noņem katliņu no plīts.

2

Gatavo balto mērci. Katliņā izkausē sviestu, nepārtraukti maisot piesijā klāt miltus, kas sajaukti ar sinepju pulveri. Kad masā vairs nav kunkuļu un milti kļuvuši zeltaini, noņem katliņu no plīts un pa porcijām pievieno pienu, iemaisot, līdz mērce ir viendabīga. Pievieno sāli, piparus, liek katliņu atpakaļ uz plīts un, karsējot uz nelielas liesmas, maisa, līdz mērce sabiezē, tad iemaisa sieru.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidnes ar cepamo papīru, vienā kārtā liek uz tās baklažānu plāksnes, pārslaka ar eļļu un cep krāsnī 10-12 minūtes.

4

Uz otras plāksnes vienā kārtā liek ķirbja sķēles, pārkaisa ar sāli, pipariem, garšaugu maisījumu, čili un cep, līdz šķēles mīkstas, cepšanas procesa vidū tās apgriežot.

5

Karstumizturīgā veidnē klāj kārtu tomātu mērces. Tad liek kārtu šķēlēs sagrieztus kartupeļus, ķirbju šķēles un baklažānu šķēles. Visu pārklāj ar baltās mērces kārtu. Atkārto visas kārtas, līdz sastāvdaļas izbeigušās (pēdējai jābūt baltās mērces kārtai).

6

Pārkaisa ar cieto sieru un rīvmaizi. Liek krāsnī uz 50-60 minūtēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!