Kartupeļu un siera sacepums ar ķirbi un baklažāniem
Foto: Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 baklažāni, plānās šķēlēs
baklažāni, plānās šķēlēs
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1 kg
1 kg sviesta ķirbis, plānās šķēlēs
sviesta ķirbis, plānās šķēlēs
pēc garšas
pēc garšas čili pipars vai pārslas
čili pipars vai pārslas
1 ĒK
1 ĒK Vidusjūras garšaugu maisījums
Vidusjūras garšaugu maisījums
800 g
800 g vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
60 ml
60 ml cietais siers, rīvēts
cietais siers, rīvēts
60 ml
60 ml rīvmaize
rīvmaize
TOMĀTU MĒRCEI
1
1 sīpols, sasmalcināts
sīpols, sasmalcināts
30 ml
30 ml olīveļļa
olīveļļa
500 ml
500 ml konservēti tomāti, sablendēti
konservēti tomāti, sablendēti
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
2
2 lauru lapas
lauru lapas
1
1 rozmarīna zariņš
rozmarīna zariņš
60 g
60 g marinēta paprika
marinēta paprika
BALTAJAI MĒRCEI
80 ml
80 ml sviests
sviests
80 ml
80 ml milti
milti
5 ml
5 ml sinepju pulveris
sinepju pulveris
150 g
150 g Čedaras siers, rīvēts
Čedaras siers, rīvēts
pēc garšas
pēc garšas muskatrieksts, rīvēts
muskatrieksts, rīvēts
  • Dārzeņu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Lērums sulīgu dārzeņu, aromātiski garšaugi, divi sieri un divas mērces - ar šādām sastāvdaļām rezultāts pavisam noteikti izdosies izcils!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo tomātu mērci. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno pārējās sastāvdaļas un, ik pa laikam apmaisot, uz nelielas liesmas karsē 15 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Noņem katliņu no plīts.

    Gatavo balto mērci. Katliņā izkausē sviestu, nepārtraukti maisot piesijā klāt miltus, kas sajaukti ar sinepju pulveri. Kad masā vairs nav kunkuļu un milti kļuvuši zeltaini, noņem katliņu no plīts un pa porcijām pievieno pienu, iemaisot, līdz mērce ir viendabīga. Pievieno sāli, piparus, liek katliņu atpakaļ uz plīts un, karsējot uz nelielas liesmas, maisa, līdz mērce sabiezē, tad iemaisa sieru.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidnes ar cepamo papīru, vienā kārtā liek uz tās baklažānu plāksnes, pārslaka ar eļļu un cep krāsnī 10-12 minūtes.

    Uz otras plāksnes vienā kārtā liek ķirbja sķēles, pārkaisa ar sāli, pipariem, garšaugu maisījumu, čili un cep, līdz šķēles mīkstas, cepšanas procesa vidū tās apgriežot.

    Karstumizturīgā veidnē klāj kārtu tomātu mērces. Tad liek kārtu šķēlēs sagrieztus kartupeļus, ķirbju šķēles un baklažānu šķēles. Visu pārklāj ar baltās mērces kārtu. Atkārto visas kārtas, līdz sastāvdaļas izbeigušās (pēdējai jābūt baltās mērces kārtai).

    Pārkaisa ar cieto sieru un rīvmaizi. Liek krāsnī uz 50-60 minūtēm.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form