Kartupeļu un siera sacepums ar ķirbi un baklažāniem
Foto: Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lērums sulīgu dārzeņu, aromātiski garšaugi, divi sieri un divas mērces - ar šādām sastāvdaļām rezultāts pavisam noteikti izdosies izcils!

Gatavo tomātu mērci. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno pārējās sastāvdaļas un, ik pa laikam apmaisot, uz nelielas liesmas karsē 15 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Noņem katliņu no plīts.

Gatavo balto mērci. Katliņā izkausē sviestu, nepārtraukti maisot piesijā klāt miltus, kas sajaukti ar sinepju pulveri. Kad masā vairs nav kunkuļu un milti kļuvuši zeltaini, noņem katliņu no plīts un pa porcijām pievieno pienu, iemaisot, līdz mērce ir viendabīga. Pievieno sāli, piparus, liek katliņu atpakaļ uz plīts un, karsējot uz nelielas liesmas, maisa, līdz mērce sabiezē, tad iemaisa sieru.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidnes ar cepamo papīru, vienā kārtā liek uz tās baklažānu plāksnes, pārslaka ar eļļu un cep krāsnī 10-12 minūtes.

Uz otras plāksnes vienā kārtā liek ķirbja sķēles, pārkaisa ar sāli, pipariem, garšaugu maisījumu, čili un cep, līdz šķēles mīkstas, cepšanas procesa vidū tās apgriežot.

Karstumizturīgā veidnē klāj kārtu tomātu mērces. Tad liek kārtu šķēlēs sagrieztus kartupeļus, ķirbju šķēles un baklažānu šķēles. Visu pārklāj ar baltās mērces kārtu. Atkārto visas kārtas, līdz sastāvdaļas izbeigušās (pēdējai jābūt baltās mērces kārtai).

Pārkaisa ar cieto sieru un rīvmaizi. Liek krāsnī uz 50-60 minūtēm.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form