Kartupeļu zupa ar kukurūzu 'ķieģelīša' podiņā
Foto: soup
3.2500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6-8
6-8 vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
1
1 ķiploks
ķiploks
1,5 ĒK
1,5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2-3
2-3 puravi
puravi
1 l
1 l dārzeņu buljons vai ūdens
dārzeņu buljons vai ūdens
4-5 ĒK
4-5 ĒK saldēta vai konservēta kukurūza (ja nav, var nelikt)
saldēta vai konservēta kukurūza (ja nav, var nelikt)
1-2
1-2 maizes kukulīši (atkarībā no ēdāju skaita)
maizes kukulīši (atkarībā no ēdāju skaita)
 
lociņi dekorēšanai
lociņi dekorēšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Trīs vienkāršas sastāvdaļas, dažas, ne pārāk vienkāršas manipulācijas, un tumīga kartupeļu zupa ar neparastu ceptu ķiploku aromātu gatava. Pasniedz to kraukšķīgā maizes podiņā un pārkaisi ar svaigiem lociņiem. Priecēs gan vēderu, gan acis!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Ķiploka galviņu daļēji notīra un nogriež 2-3mm biezu "cepuri". Ķiploku pārziež ar olīveļļu, ietin folijā un liek cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Kad ķiploks izcepts, to izņem, bet krāsni neizslēdz.

    Lielā katlā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un apcep gredzenos sagrieztu puravu. Cep aptuveni 3-4 minūtes.

    Pievieno nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus un buljonu vai ūdeni. Strauji uzvāra, kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu un vāra vēl 10-15 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.

    Katlu noceļ no plīts, pievieno ceptā ķiploka daiviņas, sāli, piparus un visu sakuļ, līdz veidojas viendabīga krēmzupas konsistence.

    Pievieno kukurūzu un visu samaisa.

    Maizes kukulīti pārgriež uz pusēm, izgrebj mīkstumu (tā kā šajā ēdienreizē tas nebūs nepieciešams, mīkstumu var izkaltēt un pēc tam apgrauzdēt, pagatavojot rupjmaizes rīvmaizi, kas noderēs citu ēdienu gatavošanai). Maizi liek cepeškrāsnī un grauzdē 15-20 minūtes, līdz garoziņa nedaudz apbrūnējusi.

    Gatavo zupu lej sagatavotajos maizes trauciņos, pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem un pasniedz galdā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form