
Lavašs un kebabi jau ilgāku laiku ir atrodami gan mūsu restorānu ēdienkartēs, gan lielveikalu plauktos un mājas ballītēs. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā izmēģināt visu pagatavot pašiem, sākot jau ar lavaša cepšanu, turklāt, droši dodoties arī piknikā.
Miltos lēnām iemaisa ūdeni un sāli. Mīklu atstāj atpūsties uz 30 minūtēm. Pēc tam izrullē apaļus plānus plāceņus un liek uz karstas pannas. Apcep no abām pusēm.
Vistas šķiņķi uzsprauž uz iesma, apber ar kūpinātās paprikas pulveri un sāli, tad aplej ar eļļu. Cep uz uguns, līdz gatavs.
Svaigi ceptos lavašus pilda ar paprikas majonēzi, salātlapu un ceptu vistu uz iesma.